Kom erbij Festival Maasveld

Zingen tegen de eenzaamheid

20 september 2018

Een voor een druppelen de dames de grote aula van Laurens woonzorglocatie Maasveld binnen. Het is woensdagochtend, ze mogen weer zingen. Met veel aandacht rolt verzorgster Sylvia alle deelneemsters op hun plek. Dezelfde plek als vorige week, want dat is vertrouwd.

Het Maasveldkoortje studeert liedjes in voor het Kom Erbij Festival, dat 29 september plaatsvindt in wijkgebouw ’t Klooster. Maar daar is het de deelneemsters niet om te doen. SKVR docente Madelene Roovers heeft allerlei liedjes uit hun jeugd verzameld. Dat brengt herinneringen terug aan tijden waarin het leven er nog heel anders uitzag. Dat kan soms emotioneel zijn maar vandaag overheerst de glimlach van herkenning. Bij mevrouw Vos borrelen spontaan andere liedjes naar boven. Ze straalt als ze die laat horen.

In Maasveld geeft SKVR in de aanloop naar het Kom erbij Festival vier verschillende workshopseries. Naast zang ook, djembe, dans en beeldend. Met deze creatieve workshops wil SKVR oudere Rotterdammers in contact brengen met elkaar. Ontmoet alle deelnemers op 29 september van 12 tot 16 uur in ’t Klooster en doe mee aan één van de workshops tijdens het Festival. Kijk voor het programma op www.skvr.nl/komerbij

 

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed is 14 jaar en heeft nu al haar eigen videoclip...
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
Afgelopen weekend werd door de hele stad Rotterdam Pride...
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...