Wijkmuziekschool ontvangt donatie voor 11e Wijkorkest

Wijkmuziekschool ontvangt donatie voor 11e Wijkorkest

18 juni 2012Muziek
Donateur Jaap Hoogenhout deelt zijn passie voor muziek met  Rotterdamse kinderen.

Op het tjokvolle podium van het Hofpleintheater stonden 2 keer ongeveer 100 kinderen van de 10 Rotterdamse Wijkmuziekscholen. Zij speelden in ensembles en als orkest zowel klassiek als modern repertoire. In de uitverkochte zaal zaten naast de vele trotse ouders en andere familie ook burgemeester Aboutaleb en donateur Jaap Hoogenhout. De burgemeester, die de Wijkorkesten al eerder uitnodigde op 'zijn' nieuwsjaarsreceptie, stond stil bij de gevarieerde achtegrond van de kleine muzikanten, "een doorsnee van de Rotterdamse bevolking en dat zie je niet vaak als het om muziek gaat." Speciale aandacht had hij ook voor de SKVR docenten, die voorbeelden kunnen zijn die de kinderen bij zullen blijven in hun verdere leven.

Voor aanvang van het concert zorgde de heer Jaap Hoogenhout voor een bijzondere verrassing. Na een leven lang gewerkt te hebben in de entertainmentindustrie, wil hij zijn passie nu doorgeven aan de jongste generatie Rotterdammers. Tijdens zijn verjaardagsfeest heeft hij daarom geld ingezameld onder zijn "140 dierbare vrienden" dat hij vandaag heeft geschonken aan SKVR en Music Matters voor de oprichting van een 11e Wijkorkest. Het geld zal besteed worden aan de aanschaf van een nieuw pakket instrumenten. 

Op de tien Wijkmuziekscholen krijgen kinderen op een laagdrempelige manier wekelijks muziekles en worden financiele drempels weggenomen. De komende periode (2013-2016) is het bereiken van kinderen en jongeren in de Rotterdamse wijken voor SKVR een belangrijk speerpunt. 


Fotografie: Rinie Bleeker

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Kom erbij Festival Maasveld
Zingen tegen de eenzaamheid
Een voor een druppelen de dames de grote aula van Laurens...
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
In de ‘Week tegen Eenzaamheid’ organiseert SKVR...
Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Voor de eindpresentatie van de tweede ronde van Een rugzak...