Tweede editie Theatercafé weer een groot succes!

Tweede editie Theatercafé weer een groot succes!

14 december 2011Theater

Op vrijdag 2 december vond de tweede editie van het Theatercafé plaats in de foyer van Theater Hennekijn op de SKVR locatie Rotterdam Centrum.

B
roedplaats voor nieuwe ideeën en contacten
Tijdens de tweede editie van het Theatercafé was er van alles geregeld voor een gezellige avond: de foyer was aangekleed met schemerlampen, rode banken, kaarsen en de koffie en het koude bier stonden klaar. Om 19:00 uur zat het met veertig gasten al helemaal vol.

Het Theatercafé is een initiatief van De Theaterwerkplaats. Een onderdeel van de SKVR Theaterschool dat opgezet is door alle ambitieuze spelers uit het Rotterdamse theatercircuit. Het doel is om elkaar te ontmoeten, nieuwe ideeën te ontwikkelen, vraag en aanbod op elkaar af te stemmen en optioneel een masterclass van een professional te volgen. Kortom een broedplaats voor nieuwe ideeën en contacten.

Deze editie
Deze keer werden er interessante aankondigingen gedaan over o.a. Het Monologen Festival, De Rock Opera van SKVR en een cursus ‘hoorspel’. Allemaal erg interessant voor de bezoekers van het Café.

Ook werd er een kleine voorstelling gegeven door Marjolein Krul en Yvette Penning. Wanda, Francien en Mervyn presenteerden een ingezonden brief in de stijl van ‘ook dat nog!’. Hiermee werd er een discussie gestart over de toegankelijkheid van SKVR met betrekking tot het aanbod en de cursusprijzen. De feedback die hier uit voort is gekomen is erg bruikbaar voor SKVR!

Tot slot vertelde Jetse Batelaan over zijn passie en manier van werken, waarna 14 spelers de masterclass volgden van hem. Hierbij ging het vooral om het ‘niet spelen’.

De volgende editie zal plaats vinden op vrijdag 13 januari met een masterclass van Romana Vrede!

De volgende edities:
- 13 januari 2012
- 16 maart 2012
- 1 juni 2012
Theatercafé: 19:00 - 20:00 uur, gratis
Masterclass (optioneel): 20:00 - 22:30 uur, kosten €30,-

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...
Kom erbij Festival Maasveld
Zingen tegen de eenzaamheid
Een voor een druppelen de dames de grote aula van Laurens...
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
In de ‘Week tegen Eenzaamheid’ organiseert SKVR...