SKVR-reporters crashen comedy workshop Luister dan!

SKVR-reporters crashen comedy workshop Luister dan!

10 oktober 2016

Woensdag 12 oktober is het zover: de presentatie van het project Luister dan! Jongeren volgen in dit project verschillende workshops en creëren uiteindelijk hun eigen voordracht. Dit presenteren zij tijdens de eindpresentatie op hun eigen manier.

Afgelopen donderdag kregen de jongeren een workshop in Comedy. Deze workshop werd gegeven door Amro Kasr. De les werd ingeleid met een stuk theorie over de opbouw van een grap voor een stand-up comedy show. De docent kon ons vertellen dat deze begint met een setup waarin het onderwerp wordt aangekondigd en vervolgens eindigt met een punchline. Hiermee wordt de setup onderuit gehaald.

Na een interessant deel over de theorie was het de beurt aan de jongeren om gezamenlijk een setup en punchline te bedenken! Stap voor stap spraken ze hun ideeën uit. Hoewel ze soms terughoudend waren, ze vonden hun ideeën te ‘gewoon’, gaf de docent aan dat juist die ideeën vaak leiden tot de beste grappen. Na deze toelichting raakten de deelnemers wat meer op hun gemak en gingen ze gemotiveerd aan de slag om samen tot een leuke setup en punchline gekomen.

Omdat de eindpresentatie nu erg dichtbij komt, zijn we ook erg nieuwsgierig naar wat de jongeren van plan zijn om voor te dragen. Daarom vroegen we Vikram, één van de deelnemers, naar zijn verhaal voor 12 oktober. Hij is van plan om zijn verhaal te vertellen aan de hand van een stuk Spoken Word, maar ook Comedy: “Mijn verhaal gaat over vrijheid van meningsuiting. Een mening die gebaseerd is op een plaatje in je eigen hoofd, jouw ideale wereld. Jouw wereldje, de manier waarop jij die ziet. Door de invloeden van buitenaf ga je niet je eigen wereld presenteren, maar de kijk van iemand anders, waar je het mee eens bent. Je vormt je mening door wat je via de media hoort. Je bent er bij een oorlog bijvoorbeeld niet bij geweest, je hebt niets gezien, maar je hebt er toch wat over te zeggen. Met mijn verhaal hoop ik mensen aan het denken te zetten.”

Woensdag 12 oktober zijn de presentaties van de deelnemers van Luister dan! in Theater Zuidplein van 19.00 tot 21.30 uur. De jongeren vertellen hun verhaal aan de hand van Spoken Word en Comedy en ze gaan met elkaar in debat. Jij mag ook je stem laten horen! Wil jij ook inspireren en geïnspireerd raken op deze avond? Reserveer dan gratis je ticket via skvr.nl/luisterdan.