Ouderendans in de spotlights

Ouderendans in de spotlights

5 april 2018

SKVR Dans werkt graag en regelmatig samen met de Rotterdamse dansgezelschappen, bijvoorbeeld in het programma Dansmakers. De afgelopen maanden hadden we een bijzondere samenwerking met choreograaf Piet Rogie. Hij maakte de voorstelling Time is on our side met een groep dansers van 55 jaar en ouder. Deze productie is mogelijk gemaakt door ons Ouderendansfonds.

Levenservaring
“Oudere dansers nemen hun levenservaring mee en hebben daarom een hoop te vertellen,” aldus Piet Rogie. “Het gaat in de choreografie dan ook niet alleen over de esthetiek maar nadrukkelijk ook over wie zij zijn.” Het oud-zijn in de spotlights dus en dat vond ook letterlijk plaats tijdens de presentatie in Theater Islemunda. Een speciale ervaring voor Joke (68), een van de deelneemster. Zij begon met dansen op haar 62ste. “Dans haalt me uit de wereld van alledag. Ik kan er helemaal in opgaan.”

In Theater Islemunda traden ook de andere groepen van SKVR’s Time to Dance op. Bekijk hieronder de foto’s van de dag.

 
 

Powered by flickr embed.

Ook zin om te dansen? SKVR Time to dance geeft laagdrempelige lessen in de wijken: www.skvr.nl/timetodance en meer artistieke lessen op locatie Centrum: www.skvr.nl/50plus

 

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Kom erbij Festival Maasveld
Zingen tegen de eenzaamheid
Een voor een druppelen de dames de grote aula van Laurens...
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
In de ‘Week tegen Eenzaamheid’ organiseert SKVR...
Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Voor de eindpresentatie van de tweede ronde van Een rugzak...