Kunstexpress maatjesproject “ zit in de lift”

Kunstexpress maatjesproject “ zit in de lift”

19 juni 2012Beeldende kunst
Woensdag 13 juni was de feestelijke afsluiting van het tweede jaar van het Kunstexpress maatjesproject in de BeeldFabriek van SKVR. In het maatjesproject van de stichting Mara en SKVR gaan kinderen van de bovenbouw groepen van scholen in Feijenoord en Charlois een schooljaar lang op stap met een maatje van een HBO opleiding om de stad op cultureel gebied te verkennen.

De kinderen die hier aan deelnemen komen allemaal uit de oude stadswijken van Rotterdam en komen niet vanzelfsprekend in contact met kunst en cultuur. Het doel van het project is dan ook meerledig. Naast een andere manier van cultuureducatie is ook talentontwikkeling en het verbreden van de horizon erg belangrijk.

Op de presentatie in de BeeldFabriek lieten de kinderen zien wat ze dit jaar allemaal ondernomen hebben. Het was aandoenlijk om te zien dat koppels die elkaar een half jaar geleden nog niet kenden nu als broer en zus optraden voor een talrijk publiek. René Kronenberg portefeuillehouder van de Deelgemeente Feijenoord gaf nog eens aan hoe belangrijk talentontwikkeling is bij kinderen in zijn deelgemeente en dat hij daarom ook voor volgend jaar weer geld beschikbaar wil stellen. Ocker van Munster directeur van SKVR noemde het project een “ pareltje” dat zeker behouden moet blijven binnen het aanbosd van SKVR. Ook het Jeugdcultuurfonds was aanwezig om zich op de hoogte te laten stellen en daar liggen voor deze talentvolle kinderen zeker kansen. De Jumbo verzorgde de catering voor de kinderen als bijdrage en kunsteducatiemedewerkers van de Kunsthal en Villa Zebra lieten weten ook volgend jaar de deuren weer gratis te openen voor de koppels; kortom het maatjesproject zit in de lift.Fotografie: Rinie Bleeker

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed is 14 jaar en heeft nu al haar eigen videoclip...
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
Afgelopen weekend werd door de hele stad Rotterdam Pride...
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...