Kom er bij! Festival tegen eenzaamheid

Kom er bij! Festival tegen eenzaamheid

3 juli 2018

Dit najaar vinden voor het eerst tien speciale ‘Kom erbij’ Festivals plaats in de Week tegen Eenzaamheid. Verspreid over het land, organiseren tien centra voor de kunsten gevarieerde culturele programma’s om de strijd tegen eenzaamheid te versterken. In Rotterdam verzorgt SKVR de organisatie en programmering in samenwerking met onze partners in de wijk.

Noord en Zuid
Om iedereen te bereiken is er een festival op Noord en één op Zuid. Op Zuid trappen we 29 september af in Het Klooster, Afrikaanderwijk. Van 12 tot 16 uur zijn er optredens, presentaties en workshops. Dit combineren we met informatie over lokale initiatieven tegen eenzaamheid en natuurlijk lekker eten. Op Noord vindt het festival plaats in De nieuwe Gaffel op 6 oktober, ook van 12 tot 16 uur.

Kunst helpt
Via kunst en cultuur versterken de deelnemers hun talenten en hun zelfvertrouwen. Na afloop van de festivals bieden we de deelnemers vervolgworkshops waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen en duurzame contacten kunnen opbouwen met hun medecursisten. Op die manier willen we een bijdrage leveren aan het verminderen van de eenzaamheid onder (met name) oudere Rotterdammers.

Meedoen?
Ben je betrokken bij een organisatie die zich ook hard maakt tegen eenzaamheid en wil je graag een bijdrage leveren aan het Kom er bij Festival? Neem dan contact op met Bernadet van Winden: b.van.winden@skvr.nl

Organisatie en financiering
De festivals zijn een initiatief van Coalitie Erbij: hét nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. Voor de speciale kunst en cultuur ‘Kom Erbij'-festivals werkt Coalitie Erbij nauw samen met Cultuurconnectie en het LKCA. De festivals zijn mogelijk gemaakt door het VSBfonds. 

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...
Kom erbij Festival Maasveld
Zingen tegen de eenzaamheid
Een voor een druppelen de dames de grote aula van Laurens...
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
In de ‘Week tegen Eenzaamheid’ organiseert SKVR...