Feestelijke eindpresentatie Rugzak vol Talent

Feestelijke eindpresentatie Rugzak vol Talent

2 februari 2018

Enthousiast geven de kinderen nog wat meer uitleg over de ebru-werken die, alsof het een museum is, tentoongesteld staan in Kinderparadijs Meidoorn in Rotterdam Noord. Even daarvoor sloten ze met een feestelijke eindpresentatie hun deelname aan het SKVR project “Rugzak vol Talent” af.

Djembé, filmen, ebru en rap: gedurende twaalf weken gingen de kinderen aan de slag met verschillende takken van kunst. Om hun talent te ontdekken en hun rugzak, met broodtrommel, huiswerk en soms moeilijke(re) leefomstandigheden, te vullen. 

De eindpresentatie is de kers op de taart: ouders, zusjes, broers en buurtgenootjes zijn gekomen om de talenten van de deelnemers te bewonderen. Vol trots en soms met wat zenuwen deelden de kinderen hun werk. Er wordt gelachen om de grappige filmtrailers die gemaakt zijn in de tuin van het Kinderparadijs. Na iedere video volgt steeds een hard applaus. Wanneer de djembés worden uitgedeeld, verandert de ruimte van bioscoop naar concertzaal. Na op een paar nummers lekker mee geswingd te hebben, krijgt het publiek bij het laatste lied ook een taak: ‘Aaaawééééhooo’ klinkt het in koor terwijl de kinderen de Afrikaanse trommels bespelen. 

Als het tijd is voor de zelfgeschreven raps staat iedereen binnen no-time naast docent Jonathan, maar dan blijft het toch even stil. Wie trapt er af? Na wat gegiechel en gewijs ‘Adam, ga jij maar’, gaat het toch los. Na het uitreiken van de certificaten en nog een hard applaus zit het officiële deel erop. Ervaringen worden uitgewisseld en de ebru-werken van nog dichterbij bewonderd. ‘Ik had nog nooit zoiets met verf gemaakt’, vertelt Hiba. Over een plek aan de muur waar haar werk zeker thuis hoort, heeft ze nog niet nagedacht: ‘Dat vraag ik zo aan mijn moeder’.

Een Rugzak vol Talent, dat mogelijk wordt gemaakt door de steun van verschillende fondsen, geeft kinderen die opgroeien in moeilijke(re) omstandigheden de kans om te ontdekken wat hun talenten zijn en daar samen met buurtgenootjes aan te werken. Het vindt plaats op ze sverschillende plekken in de stad. Een presentatie voor de ouders en de buurt vormt meestal onderdeel van het project.  In maart start een nieuwe reeks van twaalf lessen. Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Mart Bechtold (coördinator Rugzak vol Talent) m.bechtold@skvr.nl  
 

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed is 14 jaar en heeft nu al haar eigen videoclip...
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
Afgelopen weekend werd door de hele stad Rotterdam Pride...
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...