Eindpresentatie Een rugzak vol talent

Eindpresentatie Een rugzak vol talent

11 juli 2018

Voor de eindpresentatie van de tweede ronde van Een rugzak vol talent kozen we voor het buurthuis op de Slaghekstraat in Hillesluis. Op alle Zuid-locaties deden de kinderen mee aan het programma Atelier dat bestond uit: mode, beeldend en film. De verrassende resultaten daarvan werden vol trots getoond aan de aanwezige ouders, buurtgenoten en de fondsen die het project mogelijk hebben gemaakt.

Aandacht voor ieder kind
De middag begon met een voorproefje van het programma Podium, dat dit najaar op Zuid wordt aangeboden en bestaat uit muziek, dans en rap. Op het tuinpodium op de binnenplaats staan tien djembés opgesteld. Docent Peter Luijmers laat de kinderen rustig maar beslist stap voor stap kennismaken met het instrument. Een mooi inkijkje in hoe de lessen bij Rugzak verlopen. De wat onrustige kinderen krijgen een belangrijke taak van de docent: “Speel jij het beginritme maar voor, dan vallen wij in met het antwoord.” De meer verlegen kinderen worden extra aangemoedigd: “Dat heb je maar weer mooi voor elkaar gekregen!”. Voor iedereen is gerichte aandacht en als vanzelf worden tien kinderen een hecht samenwerkende groep. Na afloop krijgen alle kinderen een certificaat mee naar huis en natuurlijk hun eigen werk.

Samenwerken
Een rugzak vol talent is een programma van SKVR waarin kinderen die het niet altijd even makkelijk hebben (een ‘rugzakje’hebben) kennis kunnen maken met verschillende kunstdisciplines. Via die weg kunnen kinderen ontdekken waar ze goed in zijn, zelfvertrouwen opbouwen en sociale vaardigheden leren. Om dit mogelijk te maken zijn we altijd op zoek naar financiers, partners en vrijwilligers? Wil je daar meer over weten, bel of mail dan met Mart Bechtold: 0102718405 of m.bechtold@skvr.nl

Een rugzak vol talent werd dit seizoen mogelijk gemaakt door: Stichting Bon coeur, Stichting Kindertehuizen, Stichting Helpt jongeren, het Jeugdfonds Cultuur en Humanitas. Onze dank is groot!

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed is 14 jaar en heeft nu al haar eigen videoclip...
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
Afgelopen weekend werd door de hele stad Rotterdam Pride...
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...