Bereid je voor op de Grote Rotterdamse Columnwedstrijd

Bereid je voor op de Grote Rotterdamse Columnwedstrijd

18 januari 2013Schrijven

Met je eigen column in dagblad Metro staan? Dat kan! Bibliotheek Rotterdam organiseert in samenwerking met dagblad Metro en SKVR de Grote Rotterdamse Columnwedstrijd. In de aanloop daar naar toe biedt de SKVR Schrijversschool een eenmalige workshops Column schrijven aan in de Centrale Bibliotheek. De workshop wordt gegeven door de Rotterdamse schrijver en SKVR docent Said El Haji.

Het thema de wedstrijd is hetzelfde als die van de Boekenweek 2013: Gouden tijden, zwarte bladzijden. De Lage Landen hebben roemrijke perioden gekend, maar ook schaduwkanten. Heldendaden en verraad, glorieuze gebeurtenissen en rampspoed, kortom: genoeg om over te schrijven! Meedoen aan de Grote Rotterdamse Columnwedstrijd loont de moeite, want er zijn mooie prijzen te winnen. Naast publicatie in dagblad Metro krijgt de winnaar ook een één-op-één consult met een professionele schrijfdocent van SKVR en tweehonderd euro!

Doe mee!
Stuur  je column van maximaal 400 woorden vóór dinsdag 12 februari 2013 naar: Rotterdamseverhalenwedstrijd@bibliotheek.rotterdam.nl. Let op: je mag maar één column insturen! De prijswinnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Boekenweek op zaterdagmiddag 16 maart in de hal van Centrale Bibliotheek.

Volg de workshop
Bereid je nog beter voor door de workshop Column schrijven te volgen.
Schrijf je hier in»

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...
Kom erbij Festival Maasveld
Zingen tegen de eenzaamheid
Een voor een druppelen de dames de grote aula van Laurens...
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
In de ‘Week tegen Eenzaamheid’ organiseert SKVR...