Ayyash wint Fanatics finale

Ayyash wint Fanatics finale

6 juli 2017

Ayyash heeft tijdens de  finale van Fanatics jury en publiek weten te overtuigen van zijn talent. Het optreden van de Spoken Word-artiest kreeg het publiek muisstil en raakte de driekoppige jury.  De dansers van I Am Movement namen de publieksprijs mee naar huis.

Jurylid Bas Kwakman (Poetry International) roemde de act vanwege  het samenspel tussen ritme en inhoud. ‘De cadans stond in dienst van je woorden, als je het publiek over twee weken vraagt waar het over ging kunnen ze het nog steeds na vertellen’. Hij kreeg bijval van de twee andere juryleden Soesja Pijlman (Circus Arts, Codarts) en Immanuel Spoor (Eendracht Festival): ‘dat Spoken Word-ritme ken ik onderhand wel, maar dit was echt totaal iets nieuws. Heel vet!’ Ayyash, die met de Fanatic-of-the-year-award €1000,00 wint die hij kan besteden aan zijn carrière, had uiteraard gehoopt op de winst en het zelfs een beetje verwacht. Toch had hij nog niet op de zaken vooruit gelopen, want wat hij met het prijzengeld gaat doen, weet hij nog niet.

Het publiek beslist
Zo ingetogen en klein als de act van de winnaar van de juryprijs was, zo uitbundig was de publieksprijswinnaar: danscrew I Am Movement pakte het publiek volledig in met hun moves, enthousiasme en grote talent.
De crew, bestaande uit wel 30 dansers tussen de 8 en 18 jaar,  brak de tent af.
Toch was het uitreiken van de publieksprijs geen makkelijke klus: de muzikale formatie La Famille eindigde met evenveel stemmen. Hosts JR en Melanta besloten daarom om het publiek nog één keer te laten stemmen. Het meeste geluid werd geproduceerd door fans van de dansers en zo wonnen zij de publieksprijs.

Ik slaap niet totdat ik mijn droom leef
Theater, rap, dancehall, spoken word, dans en zang: het podium van RAAF werd de hele avond gevuld met Rotterdams nieuwste talent.
Voor verschillende talenten betekent het RAAF-podium een opstap naar meer. Het Fanatics-motto 'Ik slaap niet totdat ik mijn droom leef' is hen op het lijf geschreven. Deze zomer zie je ze onder andere op het marktplein van Rotterdamse Oogst en op 20 juli tijdens het Eendracht Festival waar Fanatics samen met Music Matters en Kunstbende Zuid-Holland een stage host.