SKVR bands, koren en ensembles

Bij SKVR Muziek kun je naast muziekles op een instrument ook terecht voor samenspel in een van de vele bands, ensembles, koren en orkesten. Op diverse locaties in Rotterdam komen muzikanten bij elkaar, en niet alleen voor de gezellige sfeer; samenspelen of samen zingen in een groep is altijd inspirerend en leerzaam.

Alle SKVR ensembles worden geleid door een professionele docent en zijn regelmatig te horen en te zien op de podia van SKVR Muziek en elders in de stad: op festivals, in theaters en (muziek)centra. De optredens en concerten zijn meestal gratis toegankelijk, en altijd leuk om vrienden en familie mee naar toe te nemen.
 

Meespelen in één van de SKVR bands, koren of ensembles*?

 1. Klik hier voor de cursusvinder »
  Kies voor ‘Muziek’ en vervolgens ‘Bands, koren en ensembles’.
   
 2. Kies een band, koor of ensemble uit waar je in mee wilt spelen en schrijf je in via de website. Ben je cursist (t/m 24 jaar) die al een jaarcursus volgt bij SKVR? Geef je dan op via je docent met een inschrijfformulier, je kunt dan namelijk gratis deelnemen!
   
 3. Binnen twee weken (vakanties uitgezonderd) ontvang je bericht over mogelijke plaatsing, proeflessen en intake. Hou er rekening mee dat veel ensembles zo populair zijn dat er niet altijd plaats is, of alleen voor bepaalde instrumenten. Bij aanhoudend veel belangstelling bestaat de mogelijkheid dat er een nieuwe band of ensemble wordt geformeerd. Laat het ons daarom altijd weten als je interesse hebt!

Kosten

Cursisten die met een instrument (of stem) al een jaarcursus volgen bij SKVR:

- tot en met 24 jaar gratis (inschrijven via formulier, vraag ernaar bij je docent!)
- vanaf 25 jaar € 280,-


(Niet-)cursisten die géén jaarcursus volgen bij SKVR Muziek, en kosten voor deelname aan een 2e ensemble:

- t/m 20 jaar € 185,-
- 21 t/m 24 jaar € 220,-
- vanaf 25 jaar € 280,-


* Let op! Bovenstaande informatie geldt niet voor korte cursussen en cursussen van de Pop- en Jazzschool. Hiervoor gelden de genoemde tarieven bij de cursus. Voor korte cursussen schrijf je in en ben je direct geplaatst. Voor de Pop- en Jazzschool schrijf je direct in op de site en volg je het inschrijfproces als stap 3 hierboven.


Gratis meespelen in het RJSO

SKVR cursisten van 6 tot 19 jaar kunnen gratis meespelen in een van de drie orkesten van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest. Normale tarieven zijn € 89,- voor het RJSE, € 125,- voor het RJO en € 160,- voor het RSO per kalenderjaar. De plaatsing en indeling hangen af van leeftijd en muzikaal niveau en wordt met jaarlijkse audities bepaald. Nieuwe leden kunnen een aantal keren vrijblijvend meespelen en doen daarna een auditie om de beste plek in het orkest te bepalen. Overleg eventueel met je muziekdocent welk orkest het meest geschikt voor je is.

De drie orkesten voor verschillende leeftijdscategorieën
 

 1. Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble (RJSE) voor de leeftijd van 6 tot 12 jaar
  Een strijkersensemble met circa 30 kinderen. Dirigent is Jim Roodnat. Het orkest speelt een aantal keren per jaar op leuke plekken in de stad. O.a. in het voorprogramma van Muzikaal Verhaal, op het Moederdagconcert in de Doelen en op verschillende buitenlocaties, zoals Plaswijckpark. Het RJSE speelt veel leuke bewerkingen van bekende klassieke en volksmuziek. 
  Repetitie: vrijdag van 16.45 - 18.00 uur.
   
 2. Rotterdams JeugdOrkest (RJO) voor de leeftijd van 12 tot 18 jaar
  Een symfonieorkest met klassieke bezetting (strijkers, hout- en koperblazers, slagwerk). Dirigent is Jim Roodnat. Het RJO speelt bewerkingen en originele klassieke muziek en begeleidt ook solisten. Het lichte repertoire komt ook zeker aan bod. In 2012 begeleidde het orkest bijvoorbeeld Iris Kroes!
  Repetitie: vrijdag 18.30 - 20.00 uur.
   
 3. Rotterdams Studenten Orkest (RSO) voor studenten en musici in de leeftijd tot 29 jaar 
  Eeen volledig bezet groot romantisch symfonieorkest. Dirigent is Coen Huisman. Het RSO speelt originele klassieke werken voor volledige orkestbezetting. Daarbij hoort ook de muziek uit de grote Broadway-musicals.
  Repetitie: maandag 19.00 - 21.30 uur.

Vragen of contact?
Op www.rjso.nl vind je meer informatie over de orkesten. Mail naar lidworden@rjso.nl of info@rjso.nl voor meer informatie. Het RSO heeft daarnaast een eigen website www.nu-rso.nl . Ook op de repetitieavonden kun je één van de bestuursleden vragen stellen over het orkest.

 

Meer over SKVR Muziek

Heb je een vraag?

Bel, mail of bezoek ons:

010 - 436 13 66


klantenservice@skvr.nl

SKVR Rotterdam Centrum
Aert van Nesstraat 45

Bl•f op de hoogte!

Agenda

De Rode Loper

Nieuws

Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed is 14 jaar en heeft nu al haar eigen videoclip...
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
Afgelopen weekend werd door de hele stad Rotterdam Pride...
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...