Basgitarist Undecided even op de voorgrond

 

 ‘’Ik vond het heel gaaf om met mijn band de publieksprijs van Pop On Stage in Rotown te winnen. Het is erkenning voor wat we het doen.’’ Sjors Bes (17) is de bassist van de band Undecided. De band heeft al twee jaar op rij de publieksprijs in de wacht gesleept.

"Voordat ik op met basgitaarles begon heb ik eerst een proefcursus gitaar gevolgd. Dat instrument sprak me niet aan. Ik miste iets. Toen ik drie jaar geleden besloot basgitaar te proberen had ik wel een klik. Het is een gaaf en veelzijdig instrument. De basgitaar komt in veel stijlen naar voren en is de motor van een band," vindt Sjors.

Start
"Ik ben begonnen met muziek spelen, omdat het een vorm is om emotie over te brengen. Het geeft ook een goed gevoel als je zelf iets kan produceren dat lekker klinkt. Nadat ik een aantal lessen had gevolgd, vond mijn docent dat ik wel een type was dat in een band speelt. Dat leek mij ook wel wat. Ongeveer een jaar heb ik in een soort proefbandje gezeten om te kijken of het wat was. Dat beviel uiteindelijk. Daarna kreeg ik een plek bij een echte band. Daar speel ik nu alweer twee jaar."

Samen spelen
"Samenspelen is heel leuk om te doen! Het is een leuke manier om samen bezig te zijn en muziek te maken. Eigenlijk zou je altijd met een groep muziek moeten maken. Dat is gewoon het leukst. Het is wel wat lastiger dan alleen spelen. Als je alleen speelt kan je op je eigen gevoel af gaan wat betreft ritme. Als je samenspeelt moet je op het ritme en maat letten van anderen."

Undecided
"Een band is zonder naam natuurlijk geen band, maar we vonden het erg lastig om een naam te verzinnen. Nadat we allerlei voorstellen hadden gedaan, kwam mijn docent met een idee: neem een kleur en het laatste dat je hebt gegeten. Voor ons werd dat ‘Red Potato’s.’ Dat vonden we niet zo swingend klinken, dus hebben we voor Undecided gekozen. We doen van alles en ik speel met heel veel plezier. Nu spelen we vooral nog covers, maar we schrijven ook eigen nummers en werken aan improvisatie."

Pop On Stage
"We treden nog niet heel veel op. Wel doen we natuurlijk mee aan Pop on Stage. Daar hebben we in 2014 én 2015 de publieksprijs gewonnen. Het is heel gaaf om die te winnen. Het voelt goed als het publiek het ook leuk vindt als je optreedt. In december is er weer een editie van Pop On Stage waar we weer aan mee doen. Ik heb er heel veel zin in. We hebben in de zomervakantie veel gerepeteerd. We zullen dit keer ook een zelfgeschreven nummer laten horen,’’ vertelt Sjors enthousiast.

Ben je benieuwd naar Undecided? Kom dan op 15 en 16 december naar SKVR Popschool on Stage in het WMDC.

 

“ Samenspelen is heel leuk om te doen! Het is een leuke manier om samen bezig te zijn en muziek te maken. Eigenlijk zou je altijd met een groep muziek moeten maken. ”


Meer over SKVR Muziek

Heb je een vraag?

Bel, mail of bezoek ons:

010 - 436 13 66


klantenservice@skvr.nl

SKVR Rotterdam Centrum
Aert van Nesstraat 45

Bl•f op de hoogte!

Agenda

De Rode Loper

Nieuws

Kunstweek: maak kennis met docente Inez Odijk
Kunstweek: maak kennis met docente Inez Odijk
Van 10 t/m 18 november is het Kunstweek. Daarom stellen...
Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed is 14 jaar en heeft nu al haar eigen videoclip...
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
Afgelopen weekend werd door de hele stad Rotterdam Pride...