Lesmateriaal & faciliteiten


Bij SKVR Fotografie & Media staat het stimuleren van enthousiasme in de beoefening van kunst en het ontwikkelen van creatief talent centraal. Een belangrijk uitgangspunt in de invulling van de lessen bij SKVR Fotografie & Media is "leren door te doen". De lessen bij SKVR Fotografie & Media zijn praktische lessen waarin je als cursist actief bezig bent met de camera, in de studio of achter de computer. Het 'lesmateriaal' bestaat in eerste instantie uit de opdrachten waar je als cursist, individueel of in groepsverband, mee aan de slag gaat.

De leslokalen
Je krijgt les in groepen van 9 tot maximaal 14 cursisten. Bij alle cursussen waar wij met de computer aan de slag gaan heeft elke cursist de beschikking over een eigen, goed geoutilleerde, PC werkplek ingericht met de Adobe Creative Suite. Mocht je overigens zelf met een Apple werken, dan is dat geen enkel probleem want de Adobe software werkt op beide systemen nagenoeg hetzelfde. En als je dat prettig vind kun je ook je eigen laptop meenemen naar de cursus maar dat is dus niet noodzakelijk.


Instructie in een van onze digitale werkplaatsen, foto Rinie Bleeker.

Online ondersteuning
In de basis- en vervolg cursussen fotografie, videomontage en beeldbewerken met Photoshop, is de klassikale les (uitleg, inspiratie en aan de slag met je mede-cursisten) uitgebreid met les in een digitale leeromgeving. Je hebt in deze cursussen toegang tot onze online leeromgeving waarin je in je eigen tijd en tempo terecht kunt voor lesmateriaal, opdrachten, presentatie & discussie, inspiratie en de ondersteuning van je docent.
Ga voor meer informatie en om in te loggen naar De digitale Werkomgeving

Software voor thuisgebruik is NIET bij de cursusprijs inbegrepen.
Als je aan een cursus deelneemt zul je zelf moeten zorgen voor de benodigde software om thuis met de materie te kunnen oefenen. Tip: installeer na de 1ste les de proefversie van de software & neem vervolgens gedurende een maand een abonnement: op deze wijze kun je snel, goedkoop en legaal aan de slag.

Video cursussen & apparatuur
Bij een aantal videocursussen is het gebruik van video-camera's en statieven - tijdens de lessen - inbegrepen bij de cursusprijs. Weet je niet zeker of je over de juiste apparatuur in huis hebt neem dan even contact op met de klantenservice van de SKVR.

Fotocursussen & apparatuur
In alle fotografie cursussen werk je met je eigen digitale of analoge fotocamera. Het liefst is dit een spiegelreflexcamera waar je handmatig met sluitertijd, diafragma en de filmgevoeligheid (iso) kunt instellen. Daarnaast is het handig als je over een statief beschikt. Bij de portret- en model cursussen is het gebruik van de fotostudio - tijdens de lessen - inbegrepen bij de cursusprijs. Weet je niet zeker of je over de juiste apparatuur in huis hebt neem dan even contact op met de  klantenservice van SKVR.

Fotomateriaal (digitaal & analoog) & prints
Analoog fotomateriaal (ontwikkelaar, papier, negatieven & negatiefvellen) is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Het kopieren en printen van lesmateriaal en werkstukken is mogelijk in overleg met de docent.

 

 


Meer over SKVR Fotografie & Media

Heb je een vraag?

Bel, mail of bezoek ons:

010 - 436 13 66


klantenservice@skvr.nl

SKVR Rotterdam Centrum
Aert van Nesstraat 45

Agenda

Nieuws

Kom erbij Festival Maasveld
Zingen tegen de eenzaamheid
Een voor een druppelen de dames de grote aula van Laurens...
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
Festival tegen eenzaamheid: Kom erbij!
In de ‘Week tegen Eenzaamheid’ organiseert SKVR...
Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Voor de eindpresentatie van de tweede ronde van Een rugzak...