Lesmateriaal & faciliteiten

Bij SKVR Fotografie & Media staat het stimuleren van enthousiasme in de beoefening van kunst en het ontwikkelen van creatief talent centraal. Een belangrijk uitgangspunt in de invulling van de lessen bij SKVR Fotografie & Media is "leren door te doen". De lessen bij SKVR Fotografie & Media zijn praktische lessen waarin je als cursist actief bezig bent met de camera, in de studio of achter de computer. Het 'lesmateriaal' bestaat in eerste instantie uit de opdrachten waar je als cursist, individueel of in groepsverband, mee aan de slag gaat.

Online ondersteuning
In de basis- en vervolg cursussen fotografie, videomontage en beeldbewerken met Photoshop, is de klassikale les (uitleg, inspiratie en aan de slag met je mede-cursisten) uitgebreid met les in een digitale leeromgeving.

Je hebt in deze cursussen toegang tot onze online leeromgeving waarin je in je eigen tijd en tempo terecht kunt voor lesmateriaal, opdrachten, presentatie & discussie,  inspiratie en de ondersteuning van je docent. Ga voor meer informatie en om in te loggen naar 'De digitale Werkomgeving'

De leslokalen
Je krijgt les in groepen van 9 tot maximaal 14 cursisten. Bij alle cursussen waar wij met de computer aan de slag gaan heeft elke cursist de beschikking over een eigen, goed geoutilleerde, werkplek (een PC met Windows 7) ingericht met de Adobe CS5 + Elements 9 software.

Software
Software voor thuisgebruik is NIET bij de cursusprijs inbegrepen. Als je aan een cursus deelneemt zul je zelf moeten zorgen voor de benodigde software om thuis met de materie te kunnen oefenen. Mocht je zelf met een MAC werken, dan is dat geen onoverkomelijk probleem want de Adobe software werkt op beide systemen nagenoeg hetzelfde.

 


“ Software voor thuis is niet bij de cursusprijs inbegrepen. ”


Video-apparatuur
Bij een aantal videocursussen is het gebruik van video-camera's, statieven en het gebruik van de montageruimte's - tijdens de lessen - inbegrepen bij de cursusprijs. Weet je niet zeker of je over de juiste apparatuur in huis hebt neem dan even contact op met de klantenservice van de SKVR.

Foto-apparatuur
In alle fotografie cursussen werk je met je eigen digitale fotocamera. Het liefst is dit een spiegelreflexcamera waar je handmatig met sluitertijd, diafragma en de filmgevoeligheid (iso) kunt instellen. Daarnaast is het bij een aantal cursussen (o.m. architectuur & vervolg) handig als je over een statief beschikt. Bij de portret- en model cursussen is het gebruik van de fotostudio - tijdens de lessen - inbegrepen bij de cursusprijs.

Weet je niet zeker of je over de juiste apparatuur in huis hebt neem dan even contact op met de  klantenservice van SKVR.

Fotomateriaal (digitaal & analoog) & prints
Analoog en digitaal fotomateriaal (CDtjes, DVD's, ontwikkelaar, papier, negatieven & negatiefvellen) is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Het kopieren en printen van lesmateriaal en werkstukken is mogelijk in overleg met de docent.

 

Meer over SKVR Fotografie & Media

Vragen?

Neem dan contact op met de
SKVR Klantenservice:

010 - 436 13 66

klantenservice@skvr.nl
 

Inloggen en aan de slag

Nieuws

Hoe de hele school optimaal profiteert van kunstonderwijs: 4 adviezen
Hoe de hele school optimaal profiteert van kunstonderwijs: 4 adviezen
Laat de hele school profiteren van de effecten van...
Schrijftijgers maken het mee in het Wijkpaleis
Schrijftijgers maken het mee in het Wijkpaleis
“Slager, weet u wel zeker dat dit dierenvlees...
Een kijkje achter de schermen: het instrumentenmagazijn
Een kijkje achter de schermen: het instrumentenmagazijn
Als je muziekles hebt bij SKVR dan ben je er vast weleens...

Agenda