Aan het werk in de donkere kamer

     


In de doka, Foto: Rinie Bleeker

 

Avonden in de doka, werken met ontwikkelaar, stopbad & fixeer, een rolletje met maar 24 foto's, geen schermpje om even snel te kijken of je foto is gelukt . . . Analoge fotografie kan nog steeds bij SKVR Fotografie & Media.

Slow is hip & Analoog is Slow: Dit is fotografie waarin je meer tijd neemt voor het maken en ontwikkelen van je beelden. En altijd met een bijzonder resultaat: het werk uit onze analoge cursussen zijn aansprekende, doorwerkte en sprankelende foto's die zelfs in het Fotomuseum niet zouden misstaan.


Analoge Fotografie


Analoge Fotografie: De basis
In deze cursus leer je in 10 lessen de basis: Een cursus met inspirerende fotografie opdrachten waarin je je - analoge - camera goed leert kennen en waarin je je gemaakte foto's gaat afdrukken: Het ontwikkelen van je filmrolletje, het maken van een contactafdruk en een mooie fotoafdruk . . . Lees meer & schrijf je in

Analoge Fotografie: in de Doka
Het vervolg waarin je met je gemaakte foto's voor een langere tijd in de Doka verdwijnt. In deze cursus ga je dus niet fotograferen maar leer je (betere) afdrukken maken. En het is ook een hele goede cursus voor iedereen waarbij de Dokavaardigheden wat roestig zijn geworden . . . Lees meer & schrijf je in

Een kijkje in het Analoge Atelier & Cyanotypie thuis

Een bezoek aan het Analoog Atelier met als extra ook een paar hele goede tips om zelf een Cyanotypie aan de Keukentafel te maken. Probeer het zelf: ga in deze zomer thuis aan de slag en stuur ons het resultaat . . . of schrijf je in bij een van onze analoge cursussen.
 

Galerie

     

      

   

Achtereenvolgens (in de leesrichting) Martin Bakker, Jan van Kampenhout en Marc Olthoff met werk gemaakt in de Analoge cursus, een pinhole (verfblik) foto  aan de kade op de Kop van Zuid en twee foto's uit het Analoog Atelier, met links de zelfbouwcamera's van Dirk en rechts een cyanotypie net uit de spoelbak.
 

Onze docenten Dirk Vroemen en Rens Horn

   
 

Dirk Vroemen is in zijn academietijd begonnen als autonoom maker van beelden en installaties en hij heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een begenadigd straatfotograaf. Groot liefhebber van het analoge experiment, spelen met chemie en licht in de donkere kamer en het zelf bouwen van camera's.

Dirk geeft bij ons de cursussen 'Analoge Fotografie - de Basis' en 'In de Doka'. Meer Dirk vind je op dirkvroemen.tumblr.com/

Dirk geportretteert door Rens in zijn 'rensomatic' stijl.

     
 

Rens Horn is fotograaf & autonoom beeldmaker bekend van zijn gepersonaliseerde reisportretten; barietfoto’s die hij tekenend & schrijvend bewerkt. Liefhebber van zwart/wit- en reportage-fotografie, het analoge experiment en spelen met chemie en licht in de donkere kamer.

Rens is momenteel op reis. Meer Rens vind je op Rensomatic of zijn digitale schetsboek.

 

 

 

 

 


Meer over SKVR Fotografie & Media

Heb je een vraag?

Bel, mail of bezoek ons:

010 - 436 13 66


klantenservice@skvr.nl

SKVR Rotterdam Centrum
Aert van Nesstraat 45

Agenda

Nieuws

Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed is 14 jaar en heeft nu al haar eigen videoclip...
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
Afgelopen weekend werd door de hele stad Rotterdam Pride...
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...