Time to Dance 50 plus


 

Wilt u graag dansen, maar dan wel met leeftijdgenoten?
Volg dan een van onze cursussen voor iedereen vanaf 50 jaar:

Maandag 
09.00 - 10.00 Modern 50+ basis
10.00 - 11.00 Modern 50+ vervolg
11.15 - 12.15 Klassiek basis 50+
11.15 - 12.30 Dansimprovisatie 50+

Dinsdag
20.15 - 21.15 Danstraining 50+
 
Vrijdag
10.00 - 11.00 Klassiek basis 50+
10.00 - 11.00 Klassiek vervolg 50+


Inhoud van de les
De cursussen 50+ zijn gericht op het onderhouden van de gezondheid en fysieke mogelijkheden. Door middelen van dans werkt u aan kracht en souplesse, een goede houding, coördinatie en conditie. Alle cursussen werken op basis van danstechnieken met dansante oefeningen en danscombinaties. En dit alles met heel veel dansplezier!

Ervaring en niveau
Dans- of bewegingservaring is natuurlijk welkom, maar niet vereist. U kunt met elk niveau deelnemen aan deze cursus. Binnen de les wordt er gewerkt aan uw persoonlijk niveau.

Deze lessen ondersteunen het project Time to Dance, dat als doel heeft zo veel mogelijk 50 plussers aan het bewegen te krijgen. Dit doen wij door op wijklocaties laagdrempelige lessen aan te beiden voor kwetsbare senioren. De gelden van uw dansles gaan direct naar het project Time to Dance. Meer weten over dit project? Klik dan hier.


Klassiek basis 50+
In deze les wordt er gewerkt aan evenwicht, houding, en elegantie door bijvoorbeeld oefeningen aan de barre. Balletschoenen (te verkrijgen in danswinkels) worden aangeraden.

Klassiek vervolg 50+
In deze les wordt er gewerkt aan evenwicht, houding, en elegantie door bijvoorbeeld oefeningen aan de barre. Balletschoenen (te verkrijgen in danswinkels) worden aangeraden.


Modern 50+ basis
Moderne dans is een eigentijdse dansstijl, waarin goed kan worden afgestemd op de fysieke mogelijkheden van de cursisten.  De danscombinaties worden stap voor stap opgebouwd, zodat de dansvaardigheden zich geleidelijk uitbreiden. 

Modern 50+ vervolg
Moderne dans is een eigentijdse dansstijl, waarin goed kan worden afgestemd op de fysieke mogelijkheden van de cursisten. De les is opgebouwd uit dansante oefeningen en danscombinaties vanuit de moderne danstechniek. Daarbij zijn dansgevoel, presentatie en natuurlijk dansplezier belangrijke ingrediënten! 


Dansimprovisatie 50+
Met inspirerende opdrachten wordt u aangezet om op uw eigen manier te bewegen. Fysieke beperkingen hoeven geen belemmering te zijn om deel te nemen. Als u uw bewegingsmogelijkheden wilt verruimen, en nieuwe ingangen in de dans wilt ontdekken, is dit een geschikte cursus. We werken individueel, met de hele groep of samen met een partner aan fysieke principes. Voorgeschreven passen hoeft u niet te onthouden: de dans ontvouwt zich op het moment zelf. 


Danstraining 50+

De les is opgebouwd uit dansante oefeningen en danscombinaties vanuit verschillende danstechnieken; klassiek, jazz en modern. Deze zijn afwisselend ontspannen, krachtig, rustig en met lekker veel vaart. De les begint met een opwarming met uitnodigende, eenvoudige bewegingen. We doen oefeningen op de grond en aan de barre voor spiertraining en een goede balans.