8 mei 2017

SKVR Beeldende kunst presenteert: Elly Hemmelder (vanaf 7 maart)

 

“Bomen, lucht, citroenen en peren”

Over Elly:

Zij heeft drie jaar het  intensieve programma “ de Opleiding”  gevolgd. Zij had ooit de ambitie om les te gaan  geven in de beeldende vakken maar hoe  langer ze bezig was , hoe vager de ambitie werden en hoe meer haar eigen werk op de voorgrond kwam.  Voordat Elly bij de SKVR lessen kwam volgen had zij een paar jaar in China gewoond alwaar zij lessen in de traditionele Chinese schilderkunst heeft gevolgd.  Die invloed zie je nog terug in haar huidige werk ; de verstilling en de poëtische  sfeer. Elly Hemmelder volgt al sinds 2008 cursussen bij de  SKVR beeldende  kunst.

Over haar werk:

"Ongeveer 4 jaar geleden kwamen de bomen mijn hoofd in. Eerst één, met potlood getekend. De kleur kwam er later achteraan. En de bomen werden bossen. Het materiaal werd olieverf. De bossen zijn een  beetje vaag, dromerig, leeg en stil  zonder mensen of dieren. Soms blaadjes en vage paadjes. Met een beetje licht. Deze bossen zijn mijn verhaal.  Het wandelen door bossen, kijken naar de bomen en het fotograferen ervan zorgt dat het een eindeloos onderwerp blijft.

En... door de bomen piept de lucht tevoorschijn. Wat een nieuwe serie werk opleverde. Ook het fruit aan de bomen krijgt een plaatsje in haar oeuvre!

Opening:
De opening vind plaats op donderdag 9 maart om 16.00 uur

Expositie Elly Hemmelder
7 maart tot 9 mei
LCC ‘t Klooster                                                                                                                                                     
Afrikaanderplein 7, Rotterdam