13 februari 2018

Expositie Toos Fakkers: Kleurenmens (vanaf 12 december)

Schilderen met acrylverf is de grote passie van Toos Fakkers (65). Zij doet dat in zeer felle kleuren, waarbij zij hoopt dat de beschouwer de blijheid ervaart die zij zelf in haar schilderijen heeft gelegd.
 
Sinds haar jeugd is Toos al geïnteresseerd in kunst. Maar tijdens de wederopbouw werd het door haar ouders toch verstandiger geacht een gedegen opleiding te volgen met bijbehorend perspectief. Ze werd verpleegkundige. Na 44 jaar met dementerende ouderen te hebben gewerkt, waar zij haar hobby (samen met veel plezier schilderen) deelde, heeft Toos nu, na haar pensionering, met dubbele energie aan haar oeuvre gewerkt.
 

Kleur en inspiratie

Toos werkt zeer kleurrijk, zij gebruikt alle kleuren uit het spectrum in hun volledige intensiteit. Haar inspiratiebronnen zijn haar vakanties, met name door Zuid Amerika en India, waar ook haar voorliefde voor uitbundig kleurgebruik uit voorkomt. Maar ook haalt zij haar inspiratie door naar mensen te kijken, omgevingen te bestuderen en museumbezoek. De aldus opgedane indrukken verwerkt Toos in haar schilderijen. Het liefst bij haar tuinhuisje, lekker buiten in de natuur!
 

Exposities

Toos heeft al meerdere exposities op haar naam, waar zij van bezoekers veel positieve reacties mocht ontvangen. Onder andere bij Spot the Loony, bij een fysio praktijk, het Europees Octrooi Bureau en in de IJ-hallen te Amsterdam. 
 

Opening

De expositie wordt donderdag 14 december om 16.00 uur geopend.
 

Expositie

Data: 12 dec 2017 t/m 13 feb 2018     
Locatie: LCC 't Klooster, Afrikaanderplein 7, Rotterdam 
Openingstijden: di t/m vr 08.30- 20.00 uur | za t/m ma gesloten
Entree: gratis

 

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed wint Bollywood Female Songfestival
Crystal Obed is 14 jaar en heeft nu al haar eigen videoclip...
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
SKVR danst tijdens Rotterdam Pride
Afgelopen weekend werd door de hele stad Rotterdam Pride...
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Speel en dans mee in 'Hamlet, de familievoorstelling'
Talentvolle SKVR-leerlingen zonder plankenkoorts: grijp je...