Kinderen en ouderen dansen samen

Ruim 40 kinderen en 12 ouderen in Rotterdam Charlois begonnen deze week goed: met een gezamenlijke dansles. Onder enthousiaste begeleiding van SKVR-dansdocenten Bernadette van Winden en Anne Gilijamse.
Kinderen dansen met ouderen lelie zorggroep 18 maart 2024

De kinderen zitten in twee groepen 4 van Kindcentrum De Hoeksteen. De ouderen wonen in woonzorgcentrum Sonneburgh Slingedael Lelie Zorggroep aan de Groene Kruisweg in Rotterdam Charlois. Zij ontmoetten elkaar in de zonnige ruimte op de 1e verdieping van Sonneburgh. 

Eerst werd er naar elkaar gezwaaid in de ruime zaal. Daarna zongen de kinderen een 4 seizoenenlied voor de ouderen. Bernadette hield er lekker de vaart in. Zij gaf de kinderen en ouderen korte opdrachten: “4x klappen, 4x op de benen en dan afwisselen. Daar gaan we!” De ouderen en kinderen beleefden in 45 minuten een les vol dans, klappen, bewegen, plezier en ontmoeting. 

Regina Bandhoe, groepsleerkracht van groep 4A kijkt met veel tevredenheid terug op de gezamenlijke dansles: “De kinderen hebben de les als zeer positief ervaren. Vooral het contact met de ouderen, het klapspel samen, vonden zij erg leuk om te doen. De kinderen hebben nu zelf gezien en ervaren dat je iets voor anderen in je naaste omgeving (wijk) kunt betekenen. De lesinhoud was prima en sloot ook aan bij de beleving van de kinderen. Los van het lied was er eigenlijk voor ons als school weinig verdere voorbereiding nodig. Ik ga de collega's van de groepen 3 informeren dat de mogelijkheid er ook voor hen is om deel te kunnen nemen aan soortgelijke les!” 

Time to dance
Bernadet van Winden is niet alleen dansdocent. Zij coördineert Time to dance: danslessen voor ouderen in diverse wijken in Rotterdam. In samenwerking met zorgorganisaties zoals Lelie Zorggroep, Aafje, Laurens en Humanitas.