/Upload/Schrijven (2).gif

Workshops & lessenseries Schrijven

Taalontwikkeling en plezier in schrijven gaan bij SKVR hand in hand. Uw leerlingen leren met plezier en creativiteit om te gaan met taal.


Elevator Pitch – Presenteer jezelf!

Workshop van 2 uur voor alle niveaus en leerjaren van het VO  
   
Deze workshop daagt de leerlingen uit om zichzelf te laten zien en te presenteren in een korte ‘elevator pitch’. Op creatieve wijze verwoorden én verbeelden zij wie ze zijn en waar ze voor staan en leren dat enthousiast en overtuigend neer te zetten voor een publiek.    
Lees meer »

‘Ik en Erasmus’ – spoken word

Workshop van 2 uur of lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur  voor leerjaar 3 t/m 6  voortgezet onderwijs  
   
Er is een brug naar hem vernoemd, een ziekenhuis en op het plein voor de Laurenskerk staat een standbeeld, maar wie was Desiderius Erasmus eigenlijk? Uw leerlingen maken kennis met de bekende Rotterdamse filosoof,  humanist en schrijver en verwoorden via spoken word op creatieve wijze  hun eigen gedachtegoed.  
Lees meer »

Spoken word

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs   
   
Spoken word is ritmisch voordragen, sommigen noemen het zelfs rappen zonder muziek. Tijdens deze workshop leren uw leerlingen hoe zij hun eigen gedachten op een creatieve manier kunnen verwoorden en presenteren.  
Lees meer »

Love letters - Workshop (liefdes)brieven schrijven

Workshop van 2 uur voor alle groepen van het voortgezet onderwijs  
   
Loveletters is, anders dan de titel misschien doet vermoeden, een luchtige workshop waarin de leerlingen en passant veel leren over het schrijven van een (liefdes-)brief (wie doet dat tegenwoordig nog?), waarbij zij gebruik maken van hun persoonlijke stijl en creativiteit.   
Lees meer »

What's new(s)? Journalistiek schrijven

 

Workshop van 2 uur voor alle niveaus en leerjaren van het VO      
   
Elke dag komen uw leerlingen in aanraking met nieuws; via internet, kranten, radio en tv. Maar wat is ‘nieuws’ eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? In deze workshop leren de leerlingen wat het verschil is tussen feiten en meningen én hoe zij zelf nieuws kunnen maken.
Lees meer»

Columns schrijven

 

Workshop van 2 uur voor klas 3 en hoger van het voortgezet onderwijs  
   
Uw leerlingen krijgen tips en trucs om hun mening in een spetterende column te verwoorden. Ze schrijven aan de hand van opdrachten die ze alle ruimte laten. De resultaten worden onderling besproken.
Lees meer»

Argument - Leren debatteren

 

Workshop van 2 uur voor klas 3 en hoger van het voortgezet onderwijs  
   
Leerlingen gaan met elkaar in debat over deze verschillende onderwerpen en krijgen zo meer respect voor elkaar en voor elkaars mening. Je mening goed leren verwoorden is hierbij een even belangrijk doel als het goed leren luisteren naar elkaar.  
Lees meer »

Woordkunstenaars

 

Workshop van 1,5 uur of lessenserie van 6 x 1,5 uur voor alle klassen van het VMBO en ISK  
   
Een talige workshop of lessenserie speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het VMBO en ISK. Door gebruik te maken van afwisselende en verrassende werkvormen en dichtbij de belevingswereld van de leerling te blijven, zorgen we ervoor dat alle leerlingen creatief bezig zijn met taal. Want schrijven is leuk en iedereen kan het!   
Lees meer »

Thriller - Spannende verhalen schrijven

 

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs   
   
In deze workshop maken de leerlingen kennis met de kenmerken van het spannende verhaal en leren deze toepassen in hun eigen werk. Onder leiding van een ervaren schrijfdocent maken ze samen een spannend verhaal, bedenken zelf een eind en presenteren dit op een zo spannend mogelijke manier aan elkaar.
Lees meer»

Taaldag

 

Workshop van 1,5 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs.  
   
Verander de hele school voor een dag in een echt taallaboratorium. Tijdens de Taaldag laten jonge en bevlogen SKVR-docenten zien dat schrijven veel meer is dan alleen spelling en grammatica. Uw leerlingen gaan op allerlei manieren creatief schrijven; de inspiratie voor hun teksten zijn zij zelf.  
Lees meer »

 


Carin Mulder, coördinator voortgezet onderwijs

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om bij afname van meerdere workshops of lessen aaneensluitend te roosteren. Sluit dit niet aan bij uw wensen houd dan rekening met een toeslag.

 
Foto: Carin Mulder, coördinator voortgezet onderwijs