/Upload/FM (3).gif

workshops & lessenseries Fotografie & Media

Open je ogen bij SKVR Fotografie & Media! Hoe gaan we om met de beeldenstroom die ons dagelijks overspoelt? Wat vertelt een foto ons? Wat is waarheid en bestaat dat in de fotografie en de media? SKVR Fotografie & Media wil uw leerlingen stimuleren om kritischer en vaardiger te worden in het omgaan met alle beelden om hen heen.

SKVR werkt daarbij nauw samen met het Nederlands Fotomuseum. Gezamenlijk bieden wij een mooi programma met diverse educatieve activiteiten, waarin kijken, ontdekken en doen hand in hand gaan.

 


360ME; speel de hoofdrol in je eigen Virtual Reality film

Workshop van 2uur voor alle groepen voortgezet onderwijs

Uw leerlingen maken kennis met Virtual Reality door zelf een 360-graden film te maken. De film wordt online gedeeld en kan worden teruggekeken en herbeleefd via een VR-bril. . 

Lees meer »
 

Club VJ

Workshop voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
Een VJ  is iemand die op feesten en evenementen live video beelden mixt. Samen met het licht en de muziek maakt dit de show! Dat is wat we gaan doen, zelf een korte show maken en performen, Live!
Lees meer »

Glamourfotografie

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs 
 
Uw leerlingen leren hoe je in een fotostudio fotografeert. Ze maken kennis met hedendaagse- en jaren 50 glamourfotografie. Ze gaan aan de slag met: visagie, styling, licht en belichting en de camera.
Lees meer »
 

Workshop Pinhole

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
Een mooie kennismaking met de magie van fotografie. Uw leerlingen maken een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelen deze in een echte doka.
Lees meer »

 Ter uitbreiding kunnen de leerlingen een bezoek brengen aan een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. De workshop duurt dan een half uur langer en de totale prijs komt dan uit op € 185,-.


Mash up

Workshop van 2,5 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
In deze workshop gaan uw leerlingen zelf Mash Ups maken.Bestaande video- en geluidsfragmenten worden gemixt tot een nieuwe webvideo met een nieuwe betekenis. De resultaten worden gedeeld via YouTube
Lees meer »

Living together 

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
In deze workshop gaan uw leerlingen een dubbelportret maken waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Het ensceneren van een eenvoudige handeling met jezelf als tegenspeler.
Lees meer »

Moving cinema

Lessenserie van 6 lessen van 90 minuten voor VMBO niveau 4 en HAVO/VWO
 
Uw leerlingen leren in deze lessenserie kritisch te kijken naar films en creatief gebruik te maken van media op een betekenisvolle manier. We behandelen vele actuele, sociale, culturele en maatschappelijke thema's die in films aan bod komen.
Lees meer »

Video Critics

Video Critics

Lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
Uw leerlingen maken in deze lessenserie een videoreportage waarin ze een zelfgekozen stelling verdedigen of juist ontkrachten. De stelling wordt letterlijk verbeeld om een mening over te brengen
Lees meer »

Straatfotografie

Video Critics

Workshop voortgezet onderwijs voor groepen vanaf leerjaar 4
 
De leerlingen gaan fotograferen in de levendige Rotterdamse binnenstad. De opdracht is op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto.
Lees meer »

Portretfotografie 

Video Critics

Workshop voor alle groepen voortgezet onderwijs
 
Onder begeleiding van een docent fotografie van SKVR kijken we naar voorbeelden uit de model- en portretfotografie van verschillende fotografen Daarbij komen de genres en het gebruik van het portret aan de orde.
Lees meer »


Suzanne Jansen, Projectcoördinator Voortgezet Onderwijs

Informatie en boekingen
Onze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 
Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om meerdere uren aaneensluitend te roosteren.
 
Foto: Suzanne Jansen, projectcoördinator voortgezet onderwijs