Dierenwinkel

Dierenwinkel

Kinderen bewegen graag en veel. Met dans kunnen ze volop ruimte geven aan hun bewegingsdrang en zich uitleven. Speciaal voor de onderbouw heeft SKVR Dans een kindervoorstelling ontwikkeld. Het verhaal van De Dierenwinkel is de bron van de dansvoorstelling, met prachtige grote muziekwerken van Camille St. Seans als Le Carnaval des Animaux. Vanuit de muziek komt het verhaal tot leven in dans. De intense muziek laat kinderen de magie van het theater zelf ervaren!

Prentenboek

Onderdeel van de voorbereiding op de voorstelling is het vrolijk geïllustreerde prentenboek dat u bij de workshop en de lessenserie ontvangt. Met het prentenboek worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het verhaal dat zij straks gaan dansen. Het stevige boek blijft op school zodat er na afloop nog vaak in gelezen kan worden.
prentenboek De Dierenwinkel
   

Workshop

In deze workshop van een dag komen vier groepen naar SKVR Dans om in één ochtend een echte dansvoorstelling te maken. Na de lunchpauze volgt een generale repetitie en vervolgens een optreden voor publiek in echte, mooie kostuums. Ouders en vrienden zijn welkom in het echte theater om te genieten van de Dierenwinkel.

Doelen: De kinderen spelen met de 4 elementen van dans (lichaam, tijd, kracht en ruimte) en leren zichzelf te presenteren in een groter geheel (de dansvoorstelling) voor bekend publiek.

Doelgroep: basisonderwijs groep 1 t/m 3, ook geschikt voor het speciaal onderwijs
Locatie: bij SKVR Dans aan de Hennekijnstraat
Duur: workshop van een hele dag
Kosten: € 205,- per groep (incl. dans- en beeldende les(sen), lespakket en voorstelling)
  een prentenboek met cd per school € 25,-
Groepsgrootte: max. 4 klassen
   

Lessenserie

In deze lessenserie zullen de kinderen in drie danslessen en één beeldende les onder leiding van professionele docenten een dansvoorstelling maken en hun eigen kostuum creëren.

Doelen: De kinderen spelen met de 4 elementen van dans (lichaam, tijd, kracht en ruimte) en leren zichzelf te presenteren in een groter geheel (de dansvoorstelling) binnen een bekende omgeving.

Doelgroep: basisonderwijs groep 1 t/m 3, ook geschikt voor het speciaal onderwijs
Locatie: op school (in het speellokaal of gymzaal)
Duur: 4 lessen van 45 minuten
Kosten: op school € 205,- per groep (incl. dans- en beeldende les(sen), lespakket en voorstelling)
  een prentenboek met cd per school € 25,-
Groepsgrootte: max. 4 klassen
   
De Dierenwinkel op de Oscar Romero School (foto's: Gaby Jongenelen)

 


Informatie en boekingen
SKVR Onderwijs; 010-271 8320; onderwijs@skvr.nl

Tarief
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten. Neemt u meerdere lessenseries of workshops af? Informeer naar de kortingsmogelijkheden bij Nita Halman (primair onderwijs) of Suzanne Jansen (voortgezet onderwijs en MBO).

SKVR streeft ernaar om meerdere uren aaneensluitend te roosteren.