Ateliers in school

SKVR is één van de culturele instellingen die in Rotterdam ateliers in school verzorgt. Binnen ‘Ateliers in School’ staan de vragen en initiatieven van leerlingen centraal. Een kunstenaar verbindt zich voor een jaar aan een school en is daar een dag per week. Dat kan een beeldend kunstenaar zijn, een theatermaker, een danser, een muzikant, een filosoof of multimediakunstenaar. Zij zetten de onderzoekende houding in die bij hun professie hoort, met het doel het creatief vermogen van kinderen te stimuleren. 

Dan gaat het niet alleen om kunst, maar juist om de verbinding met andere vakken. Met speciale aandacht voor rekenen en taal. Kinderen worden uitgedaagd met vragen te komen, maar ook met ‘eigen’ hypotheses en antwoorden. Hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en hun probleemoplossend vermogen gestimuleerd. Binnen ‘Ateliers in School’ krijgt het ‘andere’ leren alle ruimte. Er is plek voor experiment en niet één antwoord is maar correct. Dat is goed voor het zelfvertrouwen en zelfbeeld. Leerkrachten en kunstenaars werken bij 'Ateliers in School' nauw met elkaar samen. Uitgangspunt is de onderwijskundige en pedagogische visie van de school.- (bron:kc-r.nl)

De ateliers worden uitgevoerd door kunstenaar/docenten van verschillende culturele instellingen, samen met de leerkrachten van diverse scholen en worden ondersteund door het KCR.

Bekijk de video over de Ateliers in school.
 

SKVR verzorgt momenteel de volgende Ateliers:

Dans Atelier Mode Atelier
Dans Atelier
Jan Prinsschool 
Media Atelier
Oscar Romeroschool
Mode Atelier, 
Basisschool De Globetrotter Katendrecht
Lees meer en bekijk de video» Lees meer en bekijk de video» Lees meer en bekijk de video»

 


“ Een atelier is geen product dat je binnenhaalt in school, het is echt een samenwerking die je aangaat met SKVR ”

Thomas Hardie - Leerkracht Oscar Romero School


Een atelier op uw school?

Bovenstaande ateliers vallen onder de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) van het ministerie van OCW welke wordt uitgevoerd door het Fonds Cultuurparticipatie. Rotterdam kent zes programma's binnen CMK. Deze programma's zijn onderleiding van het KCR verenigd in één overleg CMK010. 

KunstID Ateliers
Scholen die geen aanspraak (meer) kunnen maken op deze regeling maar wel interesse hebben in een atelier op school biedt SKVR dezelfde werkwijze aan binnen het programma KunstID, onder de naam KunstID Atelier.  Lees meer over KunstID»

Ivy Coenegracht, coördinator primair onderwijs, projectleider KunstID

 
Wij gaan graag met u in gesprek
Onze medewerkers vertellen u graag meer over de Ateliers.

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier

 

Foto: Ivy Coenegracht, projectcoördinator primair onderwijs, projectleider KunstID

 

 

 

 

 

 


Meer informatie over andere Ateliers in School en de regeling CMK is te vinden op de website van het KCR.