/Upload/FM (3).gif

workshops & lessenseries Fotografie & Media nieuw

Open je ogen bij SKVR Fotografie & Media! Hoe gaan we om met de beeldenstroom die ons dagelijks overspoelt? Wat vertelt een foto ons? Wat is waarheid en bestaat dat in de fotografie en de media? SKVR Fotografie & Media wil jongeren stimuleren om kritischer en vaardiger te worden in het omgaan met alle beelden om hen heen.

SKVR werkt daarbij nauw samen met het Nederlands Fotomuseum. Gezamenlijk bieden zij u een mooi programma met diverse educatieve activiteiten, waarin kijken, ontdekken en doen hand in hand gaan.


Club VJ

Workshop van 2,5 uur voor MBO niveau 3 en 4
 
Een VJ  is iemand die op feesten en evenementen live video beelden mixt. Samen met het licht en de muziek maakt dit de show! Dat is wat we gaan doen, zelf een korte show maken en performen, Live!
Lees meer »

Living Together

Workshop van 2 uur voor MBO
 
In deze workshop gaan uw studenten een dubbelportret maken waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Het ensceneren van een eenvoudige handeling met jezelf als tegenspeler.
Lees meer »

Workshop Pinhole

Pinhole

Workshop van 2 uur voor MBO  niveau 3 en 4
 
Een mooie kennismaking met de magie van fotografie. Uw studenten maken een eigen pinhole foto (een foto met een tot camera omgebouwd verfblikje) en ontwikkelen deze in een echte doka.  
Lees meer »

Glamourfotografie

Glamour fotografie

Workshop van 2 uur voor alle groepen voortgezet onderwijs 
 
Uw leerlingen leren hoe je in een fotostudio fotografeert. Ze maken kennis met hedendaagse- en jaren 50 glamourfotografie. Ze gaan aan de slag met: visagie, styling, licht en belichting en de camera.
Lees meer »

Video critics

Video Critics

Lessenserie van 6 lessen van 1,5 uur voor MBO niveau 3 en 4
 
Uw studenten maken in deze lessenserie een videoreportage waarin ze een zelfgekozen stelling verdedigen of juist ontkrachten. De stelling wordt letterlijk verbeeld om een mening over te brengen
Lees meer »

Straatfotografie 

Video Critics

Workshop voor alle groepen MBO
 
De leerlingen gaan fotograferen in de levendige Rotterdamse binnenstad. De opdracht is op zoek te gaan naar ‘het moment’ waarop iets tussen mensen gebeurt en dat te vangen in een foto.
Lees meer »

Portretfotografie 

Video Critics

Workshop voor alle groepen MBO 
 
Onder begeleiding van een docent fotografie van SKVR kijken we naar voorbeelden uit de model- en portretfotografie van verschillende fotografen Daarbij komen de genres en het gebruik van het portret aan de orde.
Lees meer »

Informatie en boekingen
Suzanne Jansen, Projectcoördinator Voortgezet OnderwijsOnze medewerkers helpen u graag met het maken van een keuze. Ook denken wij graag mee over het combineren van workshops of het invullen van bijvoorbeeld een themadag op uw school. 

Bel tijdens kantooruren:  010-271 8320
of stuur een mail: onderwijs@skvr.nl
U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier
 

Goed om te weten
Onze tarieven zijn inclusief eventuele materiaalkosten.
SKVR streeft ernaar om meerdere uren aaneensluitend te roosteren.

Foto: Suzanne Jansen, projectcoördinator MBO