SKVR kinderen dansen in 'Moord in de Kerststal'

SKVR kinderen dansen in 'Moord in de Kerststal'

15 december 2010Dans

Zestien kinderen van de SKVR Dans- en Theaterschool dansen mee in de hartverwarmende kerstvoorstelling Moord in de Kerststal van het Ro Theater. Deze voorstelling staat van 15 tot en met 30 december in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg.

De voorstelling van het Ro Theater speelt op diverse plaatsen door het hele land. In elke plaats gaan zij op zoek naar dansleerlingen van plaatselijke dans- en theaterscholen, die mee kunnen dansen in het stuk. In Rotterdam is de eer aan de kinderen van SKVR. Gedurende een aantal weken zijn de kinderen druk aan de slag geweest met de choreografie voor het stuk tijdens en na de eigen dans- en theaterlessen. Om hierna alles bij elkaar te voegen hebben zij samen met de acteurs een aantal grotere repetities gehad.

Het stuk
Moord in de Kerststal is een familievoorstelling voor 8 jaar en ouder. In het stoffige plaatsje Bethlehem loopt alles in het honderd. Timmerman Jozef en zijn hoogzwangere vriendin Maria vinden nergens een plek om te slapen. Drie wijzen uit het Oosten weten de weg niet. Ondertussen raakt de plaatselijke schaapherder steeds de tel kwijt. Terwijl reddende engel Gabriël naar de aarde afdaalt om orde op zaken te stellen, komt de beroemde misdaadromanschrijfster Agatha Christie aan in een herberg met wel heel merkwaardig personeel. Een eigenzinnig, vrolijk en spannend nieuw kerstverhaal.

Voorstellingen
Op 15, 16 en 17 december zijn de try-outs van het stuk. Op zaterdag 18 december zal vervolgens de grote landelijke première zijn in de Rotterdamse Schouwburg. Het stuk staat tot en met 30 december in de Rotterdamse Schouwburg met verschillende middag- en avond voorstellingen. Kaarten kosten 25 euro per stuk.

Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

Agenda

Nieuws

Griezelen is leuk, voordragen eng
Griezelen is leuk, voordragen eng
door Ries Jongeneelen Griezelen is leuk maar...
Hoe de hele school optimaal profiteert van kunstonderwijs: 4 adviezen
Hoe de hele school optimaal profiteert van kunstonderwijs: 4 adviezen
Laat de hele school profiteren van de effecten van...
Schrijftijgers maken het mee in het Wijkpaleis
Schrijftijgers maken het mee in het Wijkpaleis
“Slager, weet u wel zeker dat dit dierenvlees...