Kunstexpress maatjesproject “ zit in de lift”

Kunstexpress maatjesproject “ zit in de lift”

19 juni 2012Beeldende kunst
Woensdag 13 juni was de feestelijke afsluiting van het tweede jaar van het Kunstexpress maatjesproject in de BeeldFabriek van SKVR. In het maatjesproject van de stichting Mara en SKVR gaan kinderen van de bovenbouw groepen van scholen in Feijenoord en Charlois een schooljaar lang op stap met een maatje van een HBO opleiding om de stad op cultureel gebied te verkennen.

De kinderen die hier aan deelnemen komen allemaal uit de oude stadswijken van Rotterdam en komen niet vanzelfsprekend in contact met kunst en cultuur. Het doel van het project is dan ook meerledig. Naast een andere manier van cultuureducatie is ook talentontwikkeling en het verbreden van de horizon erg belangrijk.

Op de presentatie in de BeeldFabriek lieten de kinderen zien wat ze dit jaar allemaal ondernomen hebben. Het was aandoenlijk om te zien dat koppels die elkaar een half jaar geleden nog niet kenden nu als broer en zus optraden voor een talrijk publiek. René Kronenberg portefeuillehouder van de Deelgemeente Feijenoord gaf nog eens aan hoe belangrijk talentontwikkeling is bij kinderen in zijn deelgemeente en dat hij daarom ook voor volgend jaar weer geld beschikbaar wil stellen. Ocker van Munster directeur van SKVR noemde het project een “ pareltje” dat zeker behouden moet blijven binnen het aanbosd van SKVR. Ook het Jeugdcultuurfonds was aanwezig om zich op de hoogte te laten stellen en daar liggen voor deze talentvolle kinderen zeker kansen. De Jumbo verzorgde de catering voor de kinderen als bijdrage en kunsteducatiemedewerkers van de Kunsthal en Villa Zebra lieten weten ook volgend jaar de deuren weer gratis te openen voor de koppels; kortom het maatjesproject zit in de lift.Fotografie: Rinie Bleeker

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Voor de eindpresentatie van de tweede ronde van Een rugzak...
Bezoek SKVR tijdens Jeugdvakantieland
Bezoek SKVR tijdens Jeugdvakantieland
Van 13 tot 24 augustus is Ahoy weer omgetoverd tot de...
Kom er bij! Festival tegen eenzaamheid
Kom er bij! Festival tegen eenzaamheid
Dit najaar vinden voor het eerst tien speciale ‘Kom...