Bij Dansmakers kun je groeien

Bij Dansmakers kun je groeien

24 augustus 2017

“Als je ergens voor kiest, dan moet je er ook echt voor gaan.” Dat vertelt Menna Laura Meijer haar vier dochters (14-24 jaar) altijd als ze aan iets nieuws willen beginnen. “Ze krijgen alle ruimte om te doen wat ze leuk vinden, maar het is niet vrijblijvend.” Dat gold dus ook voor de danslessen die drie van vier dames wilden gaan doen. “Bij SKVR zagen we dat je de mogelijkheid hebt om door te groeien” verklaart Menna.  De meiden kozen zelf hun specialisaties, werden aangestoken door elkaars enthousiasme en maakten er wat van- ook al ging dat af en toe met vallen en opstaan.

Stimulerende omgeving
SKVR Dansmakers, het traject voor gemotiveerde en getalenteerde dansleerlingen, biedt de uitdaging die Menna belangrijk vindt voor haar kinderen. “Het is een omgeving waar ontwikkeling wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Je ziet duidelijk dat ze ergens naar toe werken en dat ze hun best moeten doen om mee te komen. ” Ze waardeert de professionele manier waarop de producties gemaakt worden: “Ik heb enorm veel respect voor de aandacht en toewijding van de docenten bij de presentaties. Het vindt plaats op een bijzondere locatie en het is waardevol dat de verschillende groepen naar elkaars werk kijken.” Ook de samenwerking met de Rotterdamse dansgezelschappen en het bezoek aan hun voorstellingen gelden voor haar als een duidelijke meerwaarde van Dansmakers.

Dans als middel
De eindpresentaties vormen wat Menna betreft een belangrijk ijkpunt. “Elk jaar zie ik hoe ze verder komen en ook waar hun beperkingen en ontwikkelpunten liggen.” De danslessen ziet Menna als een middel dat haar kinderen helpt in hun bredere ontwikkeling. “Het gaat van basale vaardigheden als op tijd komen, samenwerken in een groep en leren luisteren naar een docent, tot heel fundamentele dingen: Wie ben je, wat doe je en waarom kies je ergens voor?” Dat het niet allemaal vanzelf gaat bleek toen één van haar dochters de eerste keer niet door de audities kwam. “Dat was geen drama. Ze heeft er veel van geleerd en het jaar daarop kwam ze er wel door” vertelt Menna in alle nuchterheid.

Haar meiden hoeven (en willen) geen dansers te worden. “Maar meedoen aan Dansmakers is hoe dan ook vormend. Daar hebben ze de rest van hun leven iets aan.”

(Op de foto staat Mint, één van Menna's dochters. Ze doet mee aan Dansmakers Large. Fotografie: Rinie Bleeker) 

Is jouw kind (vanaf 8 jaar) ook toe aan een volgende stap in haar dansontwikkeling? Op 3 september zijn er audities voor Dansmakers Small, Medium en Large. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

 

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

SKVR Dansmakers het dak op
SKVR Dansmakers het dak op
Tijdens de Rotterdamse Dakendagen zocht ook SKVR het hogerop....
Brassbandschool 10 jaar!
Brassbandschool 10 jaar!
Afgelopen zondag vierden we de 10e verjaardag van de SKVR...
Transtrend haalt ruim €3000 op voor Support Fons
Transtrend haalt ruim €3000 op voor Support Fons
Lopen voor Fons, we hebben het drie jaar lang vol overgave...