Programma

 

Midzomerfestival programma

Op zondag 25 juni komt er op muzikaal gebied van alles voorbij in het Schollebos. Het programma is zoals altijd erg divers. Niet alleen qua genres, maar ook de formaties zijn gevarieerd: er treden duo's op, maar ook een kwintet en een orkest strijken neer in het Schollebos. Op twee verschillende podia hebben wij een afwisselend programa samengesteld. Op het derde podium worden workshops gegeven en is er een voorstelling voor de allerkleinsten.

Hieronder stellen wij de artiesten aan je voor.

 

Rotterdams Junioren Orkest

 

Het Rotterdams Junioren Orkest is het jeugdorkest van de vereniging RJSO. Dit jaar telt het orkest 50 strijkers en blazers. Dirigent van het orkest is Jim Roodnat. Het oeuvre van het Rotterdams Junioren Orkest is heel breed, van serieuze klassieke muziek tot swingende filmmuziek.

 

 

 

I fiati

 


Dubbel blaaskwintet I Fiati (Italiaans voor ‘de blazers’) is opgericht in 1996 door Maarten Karres. Het ensemble debuteerde in het concertgebouw De Doelen tijdens het Gergiev-festival dat jaar. I Fiati treedt op in binnen- en buitenland. Hun repetoire beweegt zich tussen klassiek en muziek uit de 20e eeuw. De artistieke leiding is in handen van de dirigent Sjef de Kort. I Fiati repeteert sinds kort in Capelle aan den IJssel.

 Piano Talent Capelle


Alex Chater (1996) begon op jonge leeftijd met piano- en vioolles. Na een zijstapje naar jazzmuziek start hij in september aan een studie klassieke muziek bij Codarts. Julia Achkinzay, die in 2015 nog op het podium stond in het Schollebos, leerde Alex de kneepjes van het pianovak. Alex hoopt tijdens en na zijn studie te werken aan een loopbaan waarin hij spelen en lesgeven combineert.


 Sexteto Camaleon

Sexteto Camaleon werd in 2016 opgericht door een internationaal gezelschap van tangostudenten. De naam weerspiegelt het repertoire van het ensemble: veelzijdig en kleurrijk. De bezetting van Sexteto Camaleon is uniek, de strijkers nemen u mee naar de melancholische kant terwijl de contrabas en piano de energieke ritmes brengen.


 Jazztrio Blue Note

Saxofonist Kurt Schwab, contrabassist Dan Simon en gitarist Ramon de Wilde: dat zijn de leden van jazztrio 'Blue Note'. Tijdens het Midzomerfestival brengen ze bekende nummers uit het jazz-repetoire ten gehore, maar kunt u ook rekenen op een aantal onbekende(re) juweeltjes.

 

 EMM Malletband

De malletband van EMM richt zich op het spelen van populaire muziekstukken op slagwerkinstrumenten. Van oorsprong waren zij een drumband, maar toen Peter Bansberg 25 jaar geleden dirigent werd, werden de snaredrums en tenortroms vervangen door marimba en vibrafoon. Het repertoire gaat van rock, tot jazz en ook voor gamemuziek draaien zij hun hand niet om.


 
 


Holland Marimba Duo

Het Holland Marimba duo wordt gevormd door Peter Bansberg en Leon de Laat, slagwerkers van het Holland Symfonie Orkest. Het duo brengt jazz, Bach, Beatles, klassiek en pop ten gehore. Met een enorm enthousiasme nemen zij het publiek mee in de wereld van bijzondere melodische slagwerkinstrumenten. Verrassend om te horen, spectaculair om te zien.


 
 


Een sprookje om een sprookje

Kent u ze nog: Sneeuwwitje, Het dappere kleermakertje, De rode schoentjes? Tal van bekende en minder bekende sprookjes passeren de revue tijdens de zoektocht van Prinsesje Zeventje naar haar ‘roots', haar éigen sprookje. Een geweldige familievoorstelling waarbij zowel kinderen als volwassenen worden uitgenodigd mee te doen en denken. Een voorstelling van het Ronsard Ensemble waar muziek, beeld en taal als vanzelf samenvallen en garant staan voor een voor ieder toegankelijk, mooi en grappig concertverhaal. Het Ronsard Ensemble kent een bijzondere samenstelling: een verteller (Marcel Karreman), een sopraan (Marriët Kaasschieter), een harpiste (Lenie de Meij) en een fluitiste (Marion Schopman). Samen goed voor een sprookjesachtige samenwerking waarmee zij dep rachtige muziek van o.a. Chopin, Saint-Saëns maar ook een ‘vroege’ componist als Purcell door de bijzondere presentatie nog meer lading kunnengeven. De beelden die tijdens de voorstelling worden geprojecteerd zijn het werk van illustrator Marieke Blanket. De arrangementen zijn van de hand van William Knight.


 

 

Midzomerfestival

zondag 25 juni

  • Schollebos
    Capelle a/d IJssel

  • gratis toegang!