Support Fons <br> en laat kinderen <br> muziek maken <br> Lees meer »
Beginner of vergevorderd, bij SKVR krijg je muziekles op jouw eigen niveau en in de stijl die bij jou past. Van klassiek tot rock, van caribische brassband tot jazz en van wereldmuziek tot pop. 
 
 
Ontdek jouw favoriet
Je kunt op elke leeftijd en op verschillende manieren starten met muziekles. Met oriëntatie- en basiscursussen maak je in korte tijd (10 of 15 keer) kennis met instrumenten. Zo ontdek je snel wat jouw favoriet is. Bij deze cursussen heb je altijd les in een groep.
 
Het hele jaar door muziek maken
Bij een jaarcursus krijg je langer en met een kleinere groep (2, 3 of 4 cursisten) les op jouw instrument of zangles. Je speelt vanaf het begin veel samen in groepslessen en krijgt persoonlijke begeleiding van een professionele docent. Ben je al wat verder, dan kun je ook kiezen voor individueel les. Je kunt (als er plek is) bij jaarcursussen instromen.
 
Samen muziek maken is nog leuker!
In het orkestprogramma spelen kinderen (als aanvulling op de eigen jaarcursus) met hun instrument samen met andere kinderen en instrumenten. Voor jongeren en volwassenen zijn er veel bands, ensembles en koren. En wist je dat SKVR cursisten van 6 tot 19 jaar gratis kunnen meespelen in een van de drie orkesten van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest?
 
Laat je horen met je eigen band of combo
Bij SKVR Popschool, SKVR Jazzschool, SKVR Brassbandschool en Rock Central staan professionals uit het vak voor je klaar om met jouw eigen band of combo te knallen op het podium of in de stad. De kern is performance door middel van coaching, band-/comboles en technieklessen op je instrument. 
 
Oog voor talent
SKVR docenten zijn altijd op zoek naar het talent in kinderen en jongeren. Zien zij veel talent, motivatie en ambitie, dan kunnen zij ze voordragen voor een van onze talententrajecten.
Voor kinderen tot 12 jaar is er de Talentenpoel en vanaf 13 jaar de Talentenklas. Deelnemers kiezen in overleg met docent(en) een persoonlijk leertraject. Naast wekelijkse lessen in het gewone lesprogramma van SKVR Muziek, kan hun leertraject bijvoorbeeld bestaan uit extra orkest- of bandlessen of extra lessen als voorbereiding op het toelatingsexamen van een conservatorium. Voor de Talentenklas werkt SKVR Muziek samen met de conservatoria. Na een auditie kies je met de docent(en) een persoonlijk leertraject. Eventuele extra kosten zijn in overleg. 
 
Jongeren en volwassenen kunnen na een selectie deelnemen aan Talentzone (popmuziek). Je krijgt muziektheorie (o.a. popgeschiedenis), solfège, songwriting, podiumpresentatie  en werkt samen aan het produceren, arrangeren en opnemen van jullie eigen CD.
 
Meer weten? Bekijk dan onze pagina over onze talententrajecten.
 
Een stapje verder…
Wij helpen je graag een stapje verder in je muziekcarrière. Daarom vind je bij ons ook de speciale cursus muziektheorie & gehoortraining, die je ook kan helpen met de voorbereiding op je toelatingsexamen voor het conservatorium.
 

 

Meer over SKVR Muziek

Vragen?

Neem dan contact op met de
SKVR Klantenservice:

010 - 436 13 66

klantenservice@skvr.nl
 

Bl•f op de hoogte!

Agenda

De Rode Loper

Nieuws

Transtrend haalt ruim €3000 op voor Support Fons
Transtrend haalt ruim €3000 op voor Support Fons
Lopen voor Fons, we hebben het drie jaar lang vol overgave...
Podcast Wijkorkest Het oude Westen
Podcast Wijkorkest Het oude Westen
Muziek gaat over luisteren én voelen. De kinderen van...
Ouderendans in de spotlights
Ouderendans in de spotlights
SKVR Dans werkt graag en regelmatig samen met de Rotterdamse...