1 september 2018

SKVR Kickstart


Omdat je eens iets anders wilt, omdat je inspiratie op wil doen of omdat je niet kunt wachten om kunstzinnig aan de slag te gaan. Wat jouw reden ook is, jouw creatieve seizoen begint met SKVR Kickstart!

Op zaterdag 1 september bieden we een gevarieerd programma vol workshops aan voor jong en oud. Tijdens SKVR Kickstart maak je kennis met onze cursussen. Je gaat een uur aan de slag, onder leiding van onze professionele docenten. De workshops zijn een voorproefje van onze cursussen, maar je gaat echt met iets naar huis: nieuwe skills, eigen werk of met een hoofd vol inspiratie.

Datum: zaterdag 1 september
Tijden: 10:00 - 15:15
Locatie: SKVR Rotterdam Centrum, Aert van Nesstraat 45
Kosten: € 2,- per workshop

 

10:00

11:15

13:00

14:15

Dans Dansimprovisatie Modern jazz Mixed styles 12+ Modern jazz 12+
  High heels High heels Afro Fusion Afro Fusion
  Tap Tap Danstraining (50+) Danstraining
Beeldend / Mode & Design Kleurenlab Kleurenlab Maak het met klei Maak het met klei
  Fashion Lab Fashion Lab Zeefdrukken Zeefdrukken
Muziek Summer Groove Summer Pop Summer Pop Sing it, Swing it
Fotografie & Media Ken je camera Ken je camera De Fotoshoot De Fotoshoot
  Analoge fotografie Analoge fotografie Indesign of photoshop Indesign of photoshop
Kids (6-12 jaar) Podiummix Podiummix
  Ateliermix Ateliermix


Tickets
Deelname aan één workshop kost €2,00. Je kunt je voor meerdere workshops inschrijven. Inschrijven gaat via Ticketkantoor. Betaalde kaarten kunnen niet worden geretourneerd. Ruilen is niet mogelijk.

Programma

Dansimprovisatie
Improviseren is een samengaan van beweging en muziek, ruimte, gevoel en dansplezier. Onderzoek de inspirerende opdrachten in je eigen danstaal en ontdek je persoonlijke mogelijkheden om op jouw natuurlijke manier te bewegen. Stimuleer je creativiteit en laat je verrassen door de spontaniteit van dansimprovisatie! 

High heels
De beste les voor de focus op je elegantie, intens genieten van de techniek, lijnen en de gevarieerde lesopbouw op de juiste muziek! De workshop focust zich op de warming-up, gericht op kracht en stretching en diverse loopjes op de High Heels. Belangrijk: neem schoenen met stevige hakken mee, naaldhakken zijn niet toegestaan!

Tap
Altijd al benieuwd geweest naar tapdans? Houd je van ritme en dans, dan is tap iets voor jou. Tapdans is een ritmische dans die is ontstaan in Amerika uit Afrikaanse, Ierse en Schotse dansvormen. Aan de slag met diverse basisstappen: handclaps, funky ritmes, uitdagende timing en uiteraard de tapdanstechniek.

Afro Fusion
Afro Fusion  is een mix van Afrikaanse dans en jazz dans, met de multiculturele invloeden van de Caribische dans. Beleef de intense samenhang tussen dans en muziek. Veel van de kenmerkende bewegingen uit de Afrikaanse dans zie je terug.

Danstraining (50+)
Fit door dans! Sportief bezig zijn en tegelijk lekker dansen? Doe mee aan de SKVR Danstraining. Werk door dans aan coördinatie en conditie. Het laatste deel van de workshop werken we aan stretches en kracht. En dit alles met heel veel dansplezier! Iedereen kan meedoen.

Danstraining
Fit door dans! Sportief bezig zijn en tegelijk lekker dansen? Doe mee aan de SKVR Danstraining. Werk door dans aan coördinatie en conditie. Het laatste deel van de workshop werken we aan stretches en kracht. En dit alles met heel veel dansplezier! Iedereen kan meedoen.

Terug naar het programma

Kleurenlab
Hoe fijn is het om kleur en haar toepassingen al schilderend te ontdekken. Er wordt gewerkt  met kleurcontrast, kleurperspectief, warme en koude kleuren, schaduwkleuren, optische kleurenmenging etc. Ontdek wat verschillende verf op papier doet! Vandaag een eerste kennismaking!

Maak het met klei
Klei is een fantastisch medium, zowel in ongebakken als gebakken vorm. Ontdek stap voor stap de wereld van klei. Maak kennis met de kneepjes van het boetseren; uithollen, opbouwen met ringen/rollen klei, mallen en werken met kleiplakken. Ontdek het plezier van het werken met klei! In deze workshop is het vooral uitproberen en niet bang zijn voor vieze handen.

Zeefdrukken
Zeefdrukken is een techniek om ontwerpen te reproduceren via een zeefraam en een rakel. Diverse materialen geven een verschillend effect op papier. In deze workshop ontdek je samen met de docent hoe je deze materialen in kunt zetten om tot een interessant beeld te komen. Bij de cursus zeefdrukken ligt de focus op kleur, compositie en vorm.

Terug naar het programma

Fashion Lab
In deze workshop maak je kennis met modetechnieken. Een introductieworkshop om verschillende technieken onder de knie krijgen. In de cursus ga je daarna aan de slag met je eigen ontwerp. De modedocente geeft je handige tips over technieken en begeleidt je bij het ontwerpen en uitvoeren.

Summer Groove
Houd je zomergevoel nog even vast met de workshop: ‘Summer Groove’ en laat je verleiden door meeslepende ritmes.  Altijd al slagwerk willen spelen? Dan is dit je kans!! Tijdens de workshop maak je kennis met een groot aantal ritmische en melodische instrumenten: drumstel, conga's, bongo's en timbales, kleine en grote trom, pauken, xylofoon, vibrafoon, en marimba.

Summer Pop
Professionals uit het vak staan voor je klaar om je te laten kennismaken met slagwerk, toetsen, basgitaar en gitaar met de workshop ‘Summer pop’. We formeren direct een band en gaan aan de slag met zinderende zomer hits.

Sing it, Swing it
Gooi je heupen los en zing uit volle borst tijdens de workshop ‘Sing it, Swing it’. Je krijgt les van een professionele docent die je inspireert nog meer muziek uit jezelf te halen. Ook zonder zangervaring ben je welkom bij de workshop: ‘Sing it, Swing it’.

Terug naar het programma

Ken je camera
Neem je camera mee naar deze kennismakingsworkshop. Je krijgt een kleine foto-opdracht op maat van onze docent Ellen Houtman; een leuke en laagdrempelige kennismaking met onze fotografiecursussen.

Analoge fotografie
Ga, onder leiding van docent Dirk Vroemen, aan de slag in de doka van SKVR en maak een fotogram of pinholefoto: een allereerste kennismaking met de analoge fotografie. Je hoeft voor deze workshop geen camera mee te nemen.

De Fotoshoot
Een introductie van portret- en modelfotografie in onze fotostudio, samen met fotograaf & docent Henk Pasman. Neem je eigen camera mee of maak gebruik van onze spullen.

Indesign op Photoshop
Docent Rosa Boekhorst laat je kennismaken met ons aanbod vormgevings- en beeldbewerkingscursussen. Ontdek welke cursus het beste past bij jouw ambities. Tijdens deze workshop kun je beide proberen.

Terug naar het programma
 

Podiummix (6-12 jaar)
Eén workshop, twee disciplines. Weet je nog niet wat jij leuk vindt? Of vind je alles leuk? Dan is dit de ideale workshop om te ontdekken en om je uit te leven! In de Podiummix ga je aan de slag met dans, theater en/of muziek. Tijdens SKVR Kickstart worden de leerlingen op basis van leeftijd verdeeld over twee groepen.

Ateliermix (6-12 jaar)
Eén workshop, twee disciplines. Weet je nog niet wat jij leuk vindt? Of vind je alles leuk? Dan is dit de ideale workshop om te ontdekken en om je uit te leven! Tijdens Ateliermix ga je aan de slag met media en beeldend werken. Tijdens SKVR Kickstart worden de leerlingen op basis van leeftijd verdeeld over twee groepen.

Terug naar het programma

 

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Eindpresentatie Een rugzak vol talent
Voor de eindpresentatie van de tweede ronde van Een rugzak...
Bezoek SKVR tijdens Jeugdvakantieland
Bezoek SKVR tijdens Jeugdvakantieland
Van 13 tot 24 augustus is Ahoy weer omgetoverd tot de...
Kom er bij! Festival tegen eenzaamheid
Kom er bij! Festival tegen eenzaamheid
Dit najaar vinden voor het eerst tien speciale ‘Kom...