13 juni t/m 26 augustus 2017

Expositie Willy Broeder

Van begin juni t/m 26 augustus exposeert Willy Broeder in galerie Hennekijn.

Al meer dan 30 jaar volgt Willy Broeder lessen bij de SKVR/Vrije Academie. De cursus op maandagochtend is al jaren het vaste begin van de week.
In die tijd heeft ze heel wat docenten voorbij zien komen, begonnen bij Hans Kemmer, waarna een hele reeks docenten volgden, de laatste jaren is Ed Santman haar begeleider. 

Bekende gezichten
Portretten zijn een terugkerend thema in haar werk. De schilderijen in deze tentoonstelling zijn een selectie van de meer dan honderd verschillende portretten die in deze periode tot stand gekomen zijn.

Haar kleinkinderen: Cato, Marley, Teun en Kaomi werden in deze periode allemaal meerdere keren geschilderd. In de schilderijen zien we kleuters uitgroeien tot pubers en jong volwassenen. 

Maar in de expositie herkent ook u bekenden terug. Willy portretteert niet alleen familie, maar legt ook grote sterren vast in haar werk.

De schilderijen tonen een ontwikkeling van een realistische naar een vrijere schilderstijl met een meer gevarieerd gebruik van kleuren

Willy heeft een losse stijl en een snelle hand van schilderen. De bijna nonchalante opzetten voor schilderijen hebben vaak al een grote charme. Soms hoeft een docent niet meer te doen dan het schilderij onder haar handen vandaan trekken en zeggen dat het af is.

Locatie: Galerie Hennekijn, Hennekijnstraat 6
Datum: juni t/m 26 augustus

Agenda

Nieuws

Een kijkje achter de schermen bij het Speel mee! orkest
Een kijkje achter de schermen bij het Speel mee! orkest
Buiten zindert een hittegolf. Ik pak de fiets naar de Dalweg...
Wijkmuziekorkesten spelen met operadiva Miranda van Kralingen
Wijkmuziekorkesten spelen met operadiva Miranda van Kralingen
Dat het de warmste dag van deze lente was had gelukkig geen...
Chicks met ambitie
Chicks met ambitie
“Ik wil later minister president worden”, zegt...

nieuwe koers