11 december 2017

Expositie Arti Wesenhagen - Diversiteit in Suriname vanaf 31 oktober

De verschillende bevolkinsgroepen en verscheidenheid aan bloemen, vruchten en dieren. 

Deze fototentoonstelling geeft de verscheidenheid weer van het multiculturele karakter van Suriname. Na de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863, kwamen de plantagehouders veel arbeiders tekort, waardoor de behoefte ontstond om arbeidskrachten te gaan werven. Aangezien in Suriname zelf geen arbeiders te vinden waren, die het vele werk op de plantages aan zouden kunnen, ging men op zoek naar geschikte personen in het buitenland.
 
Het merendeel van deze contractarbeiders was afkomstig uit China, India en Indië (Java). Het grootste gedeelte van deze mensen bleef na hun contractperiode in Suriname. Velen begonnen een eigen bedrijf op te zetten in de landbouw, veeteelt en handel. In de beginjaren bleven de culturen gescheiden. Veel later ontstond er vermenging onder de diverse bevolkingsgroepen. De mensen op deze foto’s zijn geen V.I.P.’s, maar ‘gewone’ mensen van de straat.
 
Suriname kent ook een grote verscheidenheid aan planten en dieren. De vele kleurrijke bloemen, planten en vruchten geven het land een prachtige sfeer, die je overal tegenkomt. Van de exotische dieren zijn de meeste buiten de  bebouwde kom nog regelmatig in vrijheid te zien. Deze tentoonstelling geeft een indruk weer van de bevolking en natuur.

Over Arti
Arti (1945) woont al vanaf 1964 in Nederland maar komt nog graag in Suriname waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Hij geniet daar van de mensen en de natuur. Tijdens zijn verblijf maakt hij als enthousiaste amateur fotograaf graag foto’s van de natuur, het leven en de mensen daar.

Opening
De opening wordt verricht door Harry Gambier op donderdag 2 november om 16.00 uur.

Locatie: LCC 't Klooster, Afrikaanderplein 7
Openingstijden: di t/m vr 08.30- 20.00 uur, za t/m ma gesloten
Entree: gratis

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Feestelijke eindpresentatie Rugzak vol Talent
Feestelijke eindpresentatie Rugzak vol Talent
Enthousiast geven de kinderen nog wat meer uitleg over de...
Muzikale traktatie voor Ieder Kind een Instrument scholen van het eerste uur
Muzikale traktatie voor Ieder Kind een Instrument scholen van het eerste uur
SKVR’s Ieder Kind een Instrument en Music Matters...
Leerlingen SKVR in de prijzen tijdens Rosa Spier Harpconcours
Leerlingen SKVR in de prijzen tijdens Rosa Spier Harpconcours
Faye Smulders (cursist harp) en de SKVR Talentenpoel hebben...