14 oktober 2017

Excursie: Het 'Hoge Noorden'

Het oude Noorden ofte wel het ‘Hoge Noorden’ is één van de hotspots van Rotterdam geworden. Startpunt van de wandeling: het Schieblock laat direct al zien hoe cultureel hergebruik Rotterdam als stad aantrekkelijk maakt. Op het dak vinden we groen op niveau: een Dakakker. Op hoogte met uitzicht vanaf het Dak van het Schieblock kunnen we ons gelijk oriënteren op het ‘Hoge Noorden’.

Via de luchtsingel komen we in ZoHo. Ook zo’n hotspot met de hofbogen en Gare du Nord. En een alternatieve Markthal in wording! Naast al dat ‘nieuws’ is er nog een verborgen hofje uit 1902. Een pareltje in Noord. Brandgrenzen zijn er niet in Noord. Wel een oude museumwoning. Hoe was het om in Noord te wonen? Er zijn zelfs nu nog rug aan rug woningen te vinden. Het oude Noorden is ook de wijk waarvan de kunstenaar Willem de Kooning (R’dam 1904-NY 1997) zei 'En terwijl ik naar bed gaat denk ik aan de Zaagmolenstraat'. Noordsingel, het Noordplein en Zwaanshals zijn de hernieuwde levensaders van Noord. Het bruist er van de nieuwe initiatieven.

Op de terugweg volgen we de rivier de Rotte, de naamgever van onze stad. Namen geven kunnen de Rotterdammers, wat denk je van ‘Hostel de Mafkees’. We blijven niet slapen maar keren terug op onze route.

Startlocatie van deze wandeling is Rotterdam Centraal Station.

Datum: Zaterdag 14 oktober
Tijd: 13.00 - 16.00 uur
Locatie: Rotterdam Noord
Kosten: € 19,-

Agenda

Bl•f op de hoogte!

Nieuws

Feestelijke eindpresentatie Rugzak vol Talent
Feestelijke eindpresentatie Rugzak vol Talent
Enthousiast geven de kinderen nog wat meer uitleg over de...
Muzikale traktatie voor Ieder Kind een Instrument scholen van het eerste uur
Muzikale traktatie voor Ieder Kind een Instrument scholen van het eerste uur
SKVR’s Ieder Kind een Instrument en Music Matters...
Leerlingen SKVR in de prijzen tijdens Rosa Spier Harpconcours
Leerlingen SKVR in de prijzen tijdens Rosa Spier Harpconcours
Faye Smulders (cursist harp) en de SKVR Talentenpoel hebben...